Skandal u splitskoj školi: Profesorka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi

28.10.2020

11:11 >> 11:15

0

Skandal u splitskoj školi: Profesorka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi
Copyright Facebook/Suzana Kačić Bartulović/screenshot

Proteklih dana društvenim mrežama počele su da kruže fotografije Suzane Kačić Bartulović, profesorke hrvatskog jezika na Ekonomskom i kancelarijskom fakultetu u Splitu, koja ponosno pozira s pištoljem u rukama.

Suzanine fotografije su prosleđene školi – upozorili su zabrinuti roditelji nastavnice koja nije aktivna samo u obrazovanju već i u političkom životu. Kačić Bartulović je članica Glavnog odbora SDP-a, a ujedno je i predsednica Veća za obrazovanje u SDP-u u Splitu.

U intervjuu za “Večernji list” nastavnica je rekla da je fotografija snimljena 17. avgusta ove godine i da su njeni politički protivnici upravo sada odlučili da problematizuju spornu fotografiju.

-Pre svega, reč je o mom privatnom i zatvorenom Instagram profilu, a zbog krađe fotografije već sam obavestila policiju i DORH. Verujem da će me vladavina zakona zaštititi u ovom političkom progonu. Mnogi bi želeli da me ućutkaju i zabrane moj politički rad gde jasno i nedvosmisleno upozoravam pre svega na probleme u obrazovanju, a zatim i na sve ostale.

Profesorka je fotografiju prokomentarisala i na svom Fejsbuku, 13. oktobra, i pravdala ju je rečima da je to deo njenog dramskog izraza koji često predstavlja učenicima na času.

-Igramo predstave i gledamo filmske priloge. Učim učenike da se zlo ne može pobediti zlom i da je jedino rešenje verovanje u zakone. Slika me prikazuje u ulozi Bondove devojke, kako piše u komentaru. Nastala je ovog leta. Moje jedino oružje je moj rad i radna biografija. Izvinjavam se svima koje je slika uznemirila ili zavarala- napisala je tada profesorka iz Splita.

Iako je profesorka za ovaj list rekla da je reč o igrački ili lažnom pištolju, od pouzdanih stručnjaka za oružje “Večernji.hr” saznaje da je najverovatnije reč o pravom oružju, češkoj pušci ili crvenoj zastavi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike