Vatrogasci spasili bebu iz užarenog automobila - kada su se roditelji pojavili sačekao ih je šok! U kolicima šetali psa!

09.06.2022

11:10

0

U pitanju su strani državljani protiv kojih će biti sprovedena istraga

Vatrogasci spasili bebu iz užarenog automobila - kada su se roditelji pojavili sačekao ih je šok! U kolicima šetali psa!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Umaški vatrogasci juče su spasili sedmomesečnu bebu od sigurne smrti nakon što su ih sugrađani alarmirali sa informacijom da je dete zaključano u automobilu na suncu.

Ispostavilo se da su roditelji deteta, koji su inače stranci, otišli u šetnju, a bebu ostavili 45 minuta u užarenom automobilu.

Brzom reakcijom vatrogasaca, koji su razbili prozor sa suprotne strane deteta, beba je spašena, a sve je moglo da se završi drugačije.

- Da je bilo desetak minuta duže u vozilu, ne bi se sve završilo baš dobro. Pola sata ili 45 minuta u vozilu na suncu, temperatura se diže i na 55 stepeni i može se završiti teško - rekao je umaški zapovednik vatrogasaca.

Beba je iz predostrožnosti prebačena u policiju, a bila je vidno oznojena i uznemirena. Vatrogasce je u najmanju ruku dočekao šok kada su roditelji stigli, jer su u kolicima gurali psa!

Roditelje je preuzela Istarska policija koja će sprovesti istragu.

- Policija je oko 13 sati primila dojavu da su umaški vatrogasci iz zaključanog vozila izvukli bebu. Policija utvrđuje sve okolnosti događaja - rekla je Nataša Rogić iz PU Istarske. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike