Ukrajinka uhapšena u Budvi! Policajca udarila telefonom u glavu

09.06.2022

07:59

0

Vlasnica salona za fizikalnu rehabilitaciju je prijavila agresivnu žensku osobu

Ukrajinka uhapšena u Budvi! Policajca udarila telefonom u glavu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Budvanska policija uhapsila je ukrajinsku državljanku Y. K. (40) iz Kijeva, koja se sumnjiči da je pre dva dana ispred salona za fizikalnu rehabilitaciju u turističkom naselju “Slovenska plaža” napala policajca, udariši ga dva puta mobilnim telefonom u glavu.

To je “Vijestima” potvrđeno u Centru bezbjednosti Budva, navodeći da su joj lisice na ruke stavljene po nalogu osnovnog državnog tužioca iz Kotora.

Incident se dogodio u ponedeljak, oko 12.45 časova, kada je vlasnica salona za fizikalnu rehabilitaciju pozvala dežurnu službu stanice policije u Budvi - prijavljujući problem sa starijom ženskom osobom koja se agresivno ponaša.

Prema informacijama Vijesti, 63-godišnja O.K. iz Kijeva, inače, majka uhapšene Ukrajinke, verbalno se sukobila sa osobljem salona, zahtijevajući da bude uslužena.

Iako joj je savetovano da sačeka i da mora da pripazi na ponašanje, jer su u salonu i drugi klijenti, ona je nastavila, kako je Vijestima rečeno, sa drskim ponašanjem.

U međuvremenu na lice mesta, nakon što je upućen poziv, poslata je policijska Interventna jedinica, a ubrzo je stigla i policijska patrola.

Starija Ukrajinika, rečeno je "Vijestima", tada je pozvala ćerku preko telefona i rekla joj da dođe.

Pripadnici Interventne jedinice, tvrdi sagovornik lista, zatražili su legitimacije od ukrajinskih državljanki, kada se i dogodio incident.

- Prilikom legitimisanja Y. K. od strane pripadnika Interventne jedinice, ona je iz njegove ruke istrgla pasoš koji mu je dala, nakon čega mu je zadala dva udarca u predelu glave mobilnim telefonom i pasošem koji je držala u ruci, rečeno je Vijestima u policiji.

Policijski službenik zadobio je lake telesne povrede, što mu je i konstatovano u stanici Hitne medicinske pomoći u Budvi.

Nakon incidenta, ukrajinske državljanke dovedene su u stanicu policije i od njih su uzete izjave u svojstvu građana.

Sa događajem, prikupljenim obaveštajnim i medicinskim izveštajem, upoznat je dežurni tužilac u Kotoru, koji se izjasnio da se u “radnjama O.K (63) ne stiču elementi bića krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, dok u radnjama Y.K. se stiču elementi bića krivičnog dela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

On je naložio da se ona uhapsi i uz krivičnu prijavu privede u kotorsko tužilaštvo.

Tužilac je predložio prtvor, nakon saslušanja.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, nije prihvatio taj predlog tužioca, već je ukrajinskoj državljanki izrekao dvije mjere nadzora - oduzimanje putnih isprava i redovno javljanje policiji u Budvi.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike