Slovenci priveli migrante na granici, pa ih vratili u Hrvatsku

29.10.2020

11:34

0

Autor: A. Bulatović

Nakon sprovedenih postupaka oni su predati hrvatskoj policiji

Slovenci priveli migrante na granici, pa ih vratili u Hrvatsku
Copyright Unsplash/ Macau Photo Agency

Slovenačka policija je u više akcija na različitim lokacijama privela nekoliko ilegalnih migranata, među ostalim pri pregledu teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prelazu Bregana/Obrežje.

Mediji su izvestili pozivajući se na saopštenje policije da su u bugarskom teretnjaku otkrivena tri skrivena državljanina Avganistana i Pakistana, a u još jednom teretnom vozilu slovenačkih registarskih oznaka pakistanski državljanin.

Nakon sprovedenih postupaka oni su predati hrvatskoj policiji.

Na železničkom graničnom prelazu Dobova su prilikom pregleda teretnog voza koji je došao iz Hrvatske otkrili Pakistanca koji je tako pokušao da ilegalno uđe u Sloveniju.

Profimedia

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenačke granice dogodio se kod Jesenica na Dolenjskem, gde je prilikom rutinske kontrole otkriven državljanin Srbije.

Slovenačka vlada najavila je ove jeseni promene zakona o strancima čiji je cilj da spreči zloupotrebu pravila o azilu, a vlada se protivi i predlogu da se na nivou EU uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbeglica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati da progura predlog da se za jače angažovanje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrebi 37.a članak zakona o obrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji pri kontrolisanju migracijskog toka, za šta bi bilo potrebno osigurati dvotrećinsku većinu glasova u parlamentu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike