Velika akcija na Jadranskom moru: Havarija usred noći, potonuo brod - traže se preživeli!

19.05.2022

10:38

0

Akcija traje i dalje, a treba napomenuti da su vremenski uslovi noćas bili dobri

Velika akcija na Jadranskom moru: Havarija usred noći, potonuo brod - traže se preživeli!
hrvatoi - Copyright printscreen/Youtube/Morski HR

U toku je velika akcija traganja i spasavanja za pet članova posade broda "Franco P". Članovi posade su nestali usled havarije koja se u noćnim satima, u sredu, dogodila na granici područja nadležnosti traganja i spasavanja Hrvatske i Italije, rekli su iz Ministarstva mora.

U akciji koju predvode "Središnjica za traganje i spasavanje na moru - MRCC Rijeka" i "MRCC Roma", spasili su jednog čoveka, a za preostalih pet članova posade broda koji  je plovi pod italijanskom zastavom, još se traga.

Kako se navodi, informacija o potonuću stigla je u sredu oko 21 sat, kad je i krenula zajednička akcija traganja i spasavanja u koju je uključena italijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" te tankeri "Astrea" i "Crown 2".

Akcija traje i dalje, a treba napomenuti da su vremenski uslovi noćas bili dobri, tako da je niz mogućih uzroka potonuća broda, od spavanja, nepridržavanja zaštite na radu, kvara ili nekog vanrednog događaja.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike