Tragedija kod Mostara! Utopio se dečak u reci Buni

13.05.2022

23:23

0

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gde je dečak bio s majkom, babom i starijim bratom i mlađom sestrom

Tragedija kod Mostara! Utopio se dečak u reci Buni
Foto: Pixabay

Završen je uviđaj u Blagaju kod Mostara gde se predveče, u 17 sati dogodila tragedija kada se trogodišnji dečak, H. K. iz ovog mesta utopio u reci Buni.

Dežurna kantonalna tužiteljka, navodi da niko nije video trenutak kada je dete upalo u reku.

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gde je dečak bio s majkom, babom i starijim bratom i mlađom sestrom.

- Ceo dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Deca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela da viče da ga nema. Svi počeli da ga tražimo, nema ćoška gde nismo zavirili, alarmirali komšije, prolaznike, ali niko ga nije video. 

- Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se celi Blagaj digao na noge da ga traži... Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima... Gluho bilo, ne dao Bog nikome - ispričala  je jedna od zaposlenih u restoranu.

Slično  je rekla meštanka koja radi u suvenirnici prekoputa. Noge su joj se, kaže, odsekle od šoka. 

- Sve smo se nadali naći će ga... Neko je javio da su ga našli, skoro kilometar nizvodno odavde, nešto ga je zaustavilo. Ispod Ćuprije, na lokalitetu Mejtef... Četrdeset minuta su ga oživljavali - kroz suze je ispričala ova meštanka.

Ni ona nije htela da se predstavi, jer to su im svima, kako kaže, komšije.

U toku uviđaja su pregledani snimci video-nadzora objekta, ali ni oni ne pokazuju trenutak kada je dete nestalo u vodi.

Na licu mesta je intervenisalo nekolike ekipa Hitne pomoći, jer je majci dečaka i neni pozlilo.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi