Mandić o dolasku Vučića u Crnu Goru: Podsticaj da očuvamo nacionalni identitet i našu veru

01.11.2020

08:32

0

Autor: M. I.

Smrt mitropolita Amfilohija predstavlja gubitak za ceo srpski narod, rekao je Mandić

Mandić o dolasku Vučića u Crnu Goru: Podsticaj da očuvamo nacionalni identitet i našu veru
Copyright Andrija Mandić, Printscreen/Youtube, Televizija Avala

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pozdravio je odluku predsednika Srbije da danas prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici i naglasio da dolazak predsednika Aleksandra Vučića šalje snažnu poruku srpskom narodu.

– Predsednik Vučić je pokazao veliku odgovornost. Doći danas i biti sa srpskim narodom je podsticaj da očuvamo sopstveni nacionalni identitet i našu veru. To je snažna poruka – rekao je Mandić.

On smatra da je sada obaveza i dužnost svih da urade sve što je u njihovoj moći kako bi buduća vlada izgradila najbolje moguće odnose s vladom Srbije i tako zatvorili, kako kaže, jednu ružnu stranicu sramoćenja Crne Gore, koja je mislila da svoju sreću može da gradi na nesreći Srbije.

Pročitajte još: Emir Kusturica o smrti mitropolita Amfilohija: Izlazio na crtu svim tipovima koji su ugrožavali naše dostojanstvo

Smrt mitropolita Amfilohija predstavlja gubitak za ceo srpski narod, rekao je Mandić.

– Smrt mitropolita je veliki gubitak ne samo za Crnu Goru, nego za čitav srpski narod. Ono što gledamo u Cetinju i danas u Podgorici u suštini je završnica onih litija koje je pokrenuo. On predvodi poslednju litiju i odlazi na nebo – kazao je Mandića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike