Drama u Crnoj Gori: Španci i Poljaci ostali zarobljeni na Durmitoru - usledila akcija spasavanja (FOTO)

23.04.2022

15:40

0

"Putem OKC 112 naša služba je dobila dojavu o zarobljenim i gotovo iscrpljenim državljanima Španije i Poljske "

Drama u Crnoj Gori:  Španci i Poljaci ostali zarobljeni na Durmitoru - usledila akcija spasavanja (FOTO)
vatrogasci - Copyright Miloš Tešić/ATAImages

Priipadnici Vatrogasne službe Žabljak uspešno su evakuisali 18 putnika, turista iz Španije i Poljske, koji su predhodnu noć ostali zarobljeni na prevoju Štuoc na Durmitoru.

Turisti iz Španije i Poljske ostali su zarobljeni tokom predhodne noći na prevoju Štuoc, zbog jučerašnjih loših vremenskih prilika ali i zbog letnjih guma koje su bile na njihovim automobilima.

Zbog predhodno navedenog ali i konfiguracije terena i snega vatrogasci nisu uspeli da turiste evakušu pravcem prema Žabljaku, kuda su turisti nameravali da prođu, već su putnici evakuisani u suprotnom pravcu, preko kanjona Sušice do Plužina.

-Putem OKC 112 naša služba je dobila dojavu o zarobljenim i gotovo iscrpljenim državljanima Španije i Poljske koji su ostali zaglavljeni u snegu. Njih 18 putnika je ostalo zarobljeno tokom noći na prevoju Štuoc, zbog jučerašnjih loših vremenskih prilika a takođe i zbog njihovih letnjih guma na automobilima.Nakon brojnih pokušaja naših spasilaca da im pomognu da  se pređe prevoj Štuoc, bilo je bezuspešno zbog letnjih guma na njihovim vozilima, samog terena a takođe i snega.Spasioci su se odlučili da preko kanjona Sušice pa do Opštine Plužine evakuišu zarobljene turiste, saopštili su iz Vatrogasne jedinice Žabljak dodajući da su  u intervenciji  učestvovala tri Spasioca njihove službe.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike