Prvi snimci kuće u Stocu u kojoj je poginula devojka: Stena proletela kroz krov, Elmiri (27) nije bilo spasa (FOTO/VIDEO)

23.04.2022

11:32 >> 12:15

0

Autor: M. Vu.

Prema rečima meštana, ogromna stena s brda sručila se na kuću u kojoj su bili Elmira, njeni roditelji i sestra

Prvi snimci kuće u Stocu u kojoj je poginula devojka: Stena proletela kroz krov, Elmiri (27) nije bilo spasa (FOTO/VIDEO)
Stolac zemljotres (3) - Copyright Avaz.ba/M.Smajkić

U snažnom zemljotresu koji je sinoć pogodio Hercegovinu, stradala je mlada Elmira Sefo (27). Nesrećnoj devojci nije bilo spasa pošto se na nju obrušila stena. Danas, njenu kuću je obavila tuga.

Prema rečima meštana, ogromna stena s brda osrušila se na kuću u kojoj su bili Elmira, njeni roditelji i sestra. Ona je podlegla povredama u mostarskoj bolnici "Dr. Safet Mujić".

Preko krova kuće postavljen je najlon kojim je prekrivena rupa od stene koja se sručila s brda.

- Evo, vidite, njihova kuća je dobre građe, ali kamenje sa obližnjeg brda... Da nije toga bilo... Majka joj je zvala moga sina, "pomozi kamen nam je u hodniku". Elmira je iz sobe izašla na hodnik u trenutku kada se valjda kamen obrušio. Jedva smo sin i ja kamen podigli - kazao je Čerkez za "Avaz".

Elmirini roditelji i sestra su zadobili lakše povrede i smešteni su u bolnicu u Mostaru.

Mještani u mahali strahuju od novih zemljotresa i novog obrušavanja stena.

U Nedelju Dan žalosti

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je iskreno saučešće porodici smrtno stradale Elmire Sefo te proglasio nedelju, 24. april, Danom žalosti na području Grada Stoca.

- Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodici Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima - napisao je Bošković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike