Hapšenje i u Zagrebu! Udar na kriminalce povezane sa Darkom Šarićem!

14.04.2022

11:25

0

Milovac je, prema pisanju medija, bio desna ruka narkobosa Šarića i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi

Hapšenje i u Zagrebu! Udar na kriminalce povezane sa Darkom Šarićem!
Ilustracija - Copyright Pixabay

U okviru iste akcije u kojoj je danas u Beogradu priveden Darko Šarić u Hrvatskoj je sinoć hapšeno najmanje deset osoba.

Kako je saopštio MUP Srbije u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

 Istraživanje je bilo usmereno na kriminalne grupe iz domena organizovanog kriminala čiji se članovi, dodaju iz policije, sumnjiče za činjenje najtežih krivičnih dela.

Zahvaljujući toj ekipi, na evropsko tlo su dopremljene stotine kilograma kokaina, a osim zbog droge, 51-godišnjeg Petra Ćosića zvanog Šarac, inače starog policijskog znanca, istražitelji sumnjiče da je organizirao ubistvo 47-godišnjeg Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru.

Milovac je, prema pisanju medija, bio desna ruka narkobosa Šarića i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi.

Više od decenije bio je na interpolovoj poternici Srbije čije pravosuđe ga je osudilo na 11 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. godine iz Latinske Amerike u Evropu, a ubijen je prošlog januara u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši.

Ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobegle. Pravi razlog likvidacije nije poznat.

Inače, u današnjoj akciji u Beogradu uhapšen je i navijač Crvene zvezde Uroš Mišić kao i još dese

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike