Majka nožem ubila dete (5), pa presudila sebi: Komšinica ispričala - Srela sam ih u prodavnici, ona je ponavljala jednu stvar!

05.04.2022

06:45 >> 09:11

0

O celom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, penzija, porodice i socijalne politike

Majka nožem ubila dete (5), pa presudila sebi: Komšinica ispričala - Srela sam ih u prodavnici, ona je ponavljala jednu stvar!
girl-gb5d49849d_1280 - Copyright Pixabay/15290004

Stravičan prizor beživotnih tela majke i deteta u porodičnoj kući u Donjoj Bistri nadomak Zagreba dočekao je u ponedeljak  člana porodice koji je odmah alarmirao Hitnu pomoć i policiju.

- Do sada utvrđenim istraživanjem na mestu događaja, a po vidljivim povredama na telima, radi se o nasilnoj smrti majke i deteta - kažu iz PU zagrebačke napominjući da je kriminalističko istraživanje u toku. 

Policija je saooštilada je žena dete ubila nožem, a onda je istim nožem izvršila samoubistvo. 

"Juče, 4. aprila između 9.30 i 11 sati, na području Donje Bistre, u kupatilu kuće, 30-godišnjakinja je nožem usmrtila dete, nakon čega je istim sredstvom počinila samoubistvo.

Meštani šokirani

- Mi smo ostali zaprepašćeni kad smo čuli da je kod njih policija jer su mrtvi. Policajci su opkolili kuću, uleteli u dvorište kao da traže ubicu, skupljali su tragove, sve pregledali. Priča se da je ona prvo ubila svoje maleno dete, a onda je odlučila da presudi sebi. Stvarno mi je neshvatljiv taj potez iako nam se znala jadati zadnjih dana da nije dobro, da se oseća čudno, da joj je dosta svega. Ali nikome nije bilo ni na kraj pameti da je spremna počiniti takav užas jer svi mi svaki dan kukamo i sve ostane samo na rečima - kaže jedna meštanka Donje Bistre.

Hrvatski mediji su juče izvestili o potencijalnom ubistvu koje je počinila majka.

Susedi, šokirani ovim događajem ne mogu da se otmu utisku užasa.

- Pa šta joj je dete na pragu života bilo krivo kad već njoj u životu nije išlo? - pita komšija.

Druga komšinica priznaje da porodicu ne poznaje dobro, budući da su relatativno skoro došlu u kraj.

- Ne poznajemo ih dugo jer nisu lokalci. Mislim da su podstanari. Malo je reći da smo ožalošćeni. Iskreno, mislim da su ih mučile finansije. Srela sam ih neki dan u trgovini i dete je uz kasu videlo kinder jaje. Insistiralo je na slatkišu, ali mama je ponavljala da ne može danas, da će drugi put dobiti. Uzela sam sam tu čokoladicu i dala detetu i rekla prodavačici da to stavi na moj račun. Majka je samo ćutala i brzinski otišla napolje. Na kraju sam samu sebe pitala da nije problem neki drugi a ne finansije, da možda dete ne sme jesti slatko ili što već ali verujem da bi mi to napomenula - prisetila se svog poslednjeg susreta od prošle nedelje sa 30-godišnjom ženom i petogodišnjim detetom jedna stanovnica Donje Bistre.

Ministarstvo: "Užasnuti smo"
Pixabay/RayMediaGroup
 

O celom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, penzija, porodice i socijalne politike.

-  Užasnuti smo tragičnim događajem u Donjoj Bistri. Do sada u porodici nije bilo postupanja iz domene nasilja, ali odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu zaštitu uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

- Porodica je mesto gde bi deca trebalo da budu sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se delovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu zakona socijalne zaštite te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike