Janša dosledan: Nakon što je opomenut da čestita Bajdenu, odgovor usledio – fotografijom

09.11.2020

14:05 >> 18:10

0

Raspravu na Tviteru pokrenuo je nemački diplomata Volfgang Išinger

Janša dosledan: Nakon što je opomenut da čestita Bajdenu, odgovor usledio – fotografijom
Copyright Profimedia

Premijer Slovenije Janez Janša je pre nekoliko dana bio u žiži javnosti kada je na Tviteru čestitao pobedu Donaldu Trampu, iako zvaničnih rezultata još nije bilo.

Premijer Slovenije čestitao pobedu Donaldu Trampu

Uveren u trijumf republikanskog kandidata, on je tada predstavio određenebrojke sa glasačkih mesta u SAD, uveren da je to zapravo i sam kraj izbornog procesa.

Ipak, to se nije dogodilo, već je Bajden trijumfovao, što je potvrđeno u subotu, a nakon toga je Janši stigla opomena da čestita 46. vođi američke nacije, što je on odbio.

Na Tviteru se odigrala polemika između nemačkog diplomate Volfganga Išingera, predstavnice delegacije Evropskog parlamenta Tanje Fajon i slovenačkog premijera, a sve na konto gorepomenutog poteza.

Slovenija: Preminule 24 osobe, stručnjaci se nadaju da se zaraza usporava
Slovenija plasirala crvenu listu – sedam država među kojima je i Srbija

– Vrlo dobro, nastavi tako, EU! Jedno pitanje: Da li se slovenački poslanik Janez Janša, koji je ranije čestitao Donaldu Trampu, pridružio i sada takođe čestitao Bajdenu? – upitao je Išinger.

Tanja Fajon je odgovorila, očigledno tražeći reakciju Janše, na sledeći način:

– Zar ne misliš, dragi Janša, da partneri iz EU zaslužuju odgovor, i slovenačka javnost takođe. Čak je i Orban mogao – napisala je ona.

Potom je premijer Slovenije Janez Janša slikovito objasnio Tanji Fajon šta misli o njoj i njenim čestim političkim ispadima i izdajničkim porukama protiv svoje zemlje i regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike