Crna Gora popušta mere: Od sutra su dozvoljene svadbe i sahrane, ali pod jednim uslovom

17.02.2022

09:51

0

Evo kako ćeod sada raditi kafići i restorani u Crnoj Gori

Crna Gora popušta mere: Od sutra su dozvoljene svadbe i sahrane, ali pod jednim uslovom
Copyright Pixabay

Usled sve povoljnije epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu dodatno je liberalizovala mere u borbi protiv koronavirusa koje će biti na snazi od 18. februara do 4. marta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Odlučeno je da se dozvoli održavanje svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava uz posedovanje kovid potvrda i obezbeđivanje prostora od 10m2 po osobi.

Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, kafeterije, hotelski restorani i slično) mogu da organizuju rad u periodu od 7 sati do jedan sat posle ponoći uz posedovanje kovid potvrda. Muzički program, i uživo i uz emitovanje muzike sa zvučnika, dozvoljen je tokom celog radnog vremena.

Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mera.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić izjavio je danas da je broj novoobolelih od koronavirusa u poslednje dve sedmice manji za oko 54 odsto u odnosu na prethodne dve neđelje.

- Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolevanja je i dalje visok tako da opuštanja ne treba da bude. Crna Gora i dalje sprovodi najveći broj testiranja u regionu na 1.000 stanovnika, što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom - rekao je Galić.

Galić je na konferenciji za novinare rekao i da preko 80 odsto pacijenata koji su izgubili bitku sa zarazom je bilo nevakcinisano, dok je u poslednjih pet dana od svih osoba koje su preminule samo jedna bila vakcinisana, preneli su podgorički mediji.

On je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike