Krizni štab doneo odluku: Federacija BiH uvodi policijski čas

10.11.2020

13:25 >> 16:23

0

Autor: M. I.

Nova odluka je da se ograničavaju okupljanja građana na maksimalno 30 osoba

Krizni štab doneo odluku: Federacija BiH uvodi policijski čas
Copyright Profimedia

Krizni štab FBiH obelodanio je nove mere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva, odnosno policijski čas koji će biti na snazi od 23.00 do 5.00. Odluka stupa na snagu od sutra.

Kako prenosi Klix.ba, nova odluka je da se ograničavaju okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, i unutra i na otvorenom.

Pročitajte još: Još 33 žrtve koronavirusa u Hrvatskoj, u samoizolaciji gotovo 30.000

Tokom trajanja policijskog časa zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cele Federacije BiH.

Iz odluke će, kao i u martu i aprilu, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smenama tokom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravlja odlučio se na restriktivnije mere zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja širenja zaraze koronavirusom, nepoštovanja dosadašnjih mera i sve popunjenijim bolničkim kapacitetima.

Nadležni će preispitivati mere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili uvesti strože u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Pročitajte još: Mađarska zatvara škole, restorane, fakultete: Koronavirus ne posustaje

Pored ove naredbe, Krizni štab FBiH je doneo i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom. Tako će i unutra i na otvorenom biti dozvoljeno okupljanje maksimalno 30 osoba.

Takođe je donesena odluka da se mora izvršiti dezinfekcija svih prostora gde će se održavati izbori odnosno glasanje, a sav nastavni proces će se odvijati online sedam dana posle izbora kako bi se izvršila dezinfekcija.

Verski praznici i druga privatna porodična okupljanja kao što su venčanja se takođe ograničavaju na maksimalno 30 osoba.

Produžena je mera obaveznog nošenja maski napolju i unutra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike