Užas u Zenici: Beživotno telo muškarca danima u stanu, niko nije nadležan da ga odnese, stanari besni

30.01.2022

08:02

0

Ovo nije prvi put da se dešava ovakav slučaj

Užas u Zenici: Beživotno telo muškarca danima u stanu, niko nije nadležan da ga odnese, stanari besni
Ilustracija - Copyright Pixabay

Beživotno telo 62-godišnjeg muškarca danima se nalazi u jednom stanu u Zenici. Uviđaj je završen, a mrtvozornik je konstatovao prirodnu smrt i utvrdio da nema tragova nasilja.

- Policija je uradila svoj deo posla. S obzirom na problem da telo nema ko da preuzme, sada je stan zapečaćen, a teelo se nalazi unutra - rekli su iz policije. 

Međutim, ovo nije prvi put da se dešava ovakav slučaj.

Stanari zgrade rekli su da je telo već danima u stanu, ali da niko ne želi da ga odnese, jer preminuli nema nikoga od bliže rodbine, a nadležni se za sada proglašavaju "nenadležnim".

Oni dodaju da su obavestili policiju i sve druge ustanove, ali da se svi ograđuju jer navodno "osoba nije socijalni slučaj". 

Adnan Salkanović, predstavnik Kućnog saveta rekao je za lokalni portal "Zenicablog" da je policija došla da poziv stanara i pronašla telo u fazi početka raspadanja. 

- Osoba je više dana mrtva, ali grejanje u stanu je bilo isključeno, stan je vrlo hladan, a osoba nije kontaktirala ni sa kim. Žena koja ga je htela posetiti i odneti mu nešto hrane, pronašla ga je mrtvog. Policija je celi dan bila ovde, kontaktirala sve nadležne institucije, te se navodno svi ograđuju, jer umrli nije socijalni slučaj, a nema naslednika - rekao je Sačlanović.

Kako navode stanari preminuli muškarac je živeo sam i dodaju da nikada nisu imali nikakve žalbe na gospodina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike