Mitropolija crnogorsko-primorska: Ne želimo da učestvujemo u političkim nagodbama

25.01.2022

20:40

0

Autor: 24sedam

Mitropolija crnogorsko-primorska demantovala je navode da je dala podršku formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori

Mitropolija crnogorsko-primorska: Ne želimo da učestvujemo u političkim nagodbama
Copyright Wikipedia

Mitropolija crnogorsko-primorska demantovala je navode da je dala podršku formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori i saopštila da ne želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

U vezi sa glasinama koje su se čule da Srpska pravoslavna crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska kao deo SPC u Crnoj Gori, nije dala podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, navodi se u saopštenju.

Za Mitropoliju je, kako se navodi, "dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija".

- Kao što je svima poznato, te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere. Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Iz Mitropolije podsećaju da su zvanični predstavnici bivšeg režima "zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se, nažalost, nije dogodilo do dana današnjeg".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike