Crna Gora uvodi drastične mere: Policijski čas na čitavoj teritoriji, bez međugradskog saobraćaja vikendom

13.11.2020

14:10 >> 14:44

0

Autor: A. Bulatović

Nošenje maski biće obavezno i u ugostiteljskim objektima

Crna Gora uvodi drastične mere: Policijski čas na čitavoj teritoriji, bez međugradskog saobraćaja vikendom
Copyright Pixabay

Prema nezvaničnim informacijama biće skraćeno i radno vreme prodavnicama i ugostiteljskim objektima i to do 20 časova, a biće zabranjena sva okupljanja kao i posete domaćinstvima počevši od 1. decembra.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) će ograničiti kretanje u čitavoj Crnoj Gori od 21 sat do pet sati ujutru, a predviđena je i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Krivokapić poručio: Tzv. crnogorske patriote iznose stotine miliona evra iz zemlje i kupuju nekretnine u Srbiji
Javno izvinjenje Krivokapića, koronavirus preboleo na nogama, nije znao da ga ima

Nošenje maski biće obavezno i u ugostiteljskim objektima, a kao posebna dodatna mera za ugostitelje biće i postavljanje pleksiglasa između stolova u unutrašnjosti objekata.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović podneo je ostavku na mesto predsednika NKT-a. Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da će on biti sada šef.

– Kolega Simović dao je nemerljiv doprinos i posvećeno i profesionalno bio prvi među jednakima u NKT-u. U narednom periodu do formiranja nove vlade ovaj tim radiće predano kao i do sada – rekao je Hrapović.

Mere su:

1. Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz predefinisane izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

2. Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru

3. Zabrana teritorija kretanja van opština od petka u ponoć do nedelje u ponoć izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike