Korona uzima maha u Hrvatskoj: Od ponedeljka se uvode nove mere!

07.01.2022

18:13

0

Sve je to danas najavio hrvatski ministar unutrašnjih poslova

Korona uzima maha u Hrvatskoj: Od ponedeljka se uvode nove mere!
Profimedia

U Hrvatskoj će zbog porasta broja zaraženih korona virusom od ponedeljka na snagu stupiti nove mere kojima se dodatno ogranicavaju javna okupljanja, najavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova i predsednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

Prema novoj odluci, biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umesto dosadašnih 100, a događaji sa kovid potvrdama i uz suglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba, precizirao je Božinović na konferenciji za novinare. Dodao je da se u zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba, umesto dosadašnjih 50, a ona uz kovida potvrde ograničavaju se na 100 osoba, prenosi Hina.

- Na privatnim okupljanjima biće moguce prisustvo 20 osoba, umesto 30 kao dosad, a na okupljanjima gde svi imaju kovid potvrde moći će da prisustvuje 50 osoba. Neće biti promena u radu ugostiteljskih objekata, ali da će biti pojačanih kontrola - rekao je Božinović.

Od ponedeljka će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Upotreba maski obavezna je bez obzira na posedovanje kovid potvrda na verskim, umetnickim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela. Uvodi se i obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće gde god je to moguće.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug