Užasne scene u Doboju: Dečaku (13) amputirana dva prsta - raketa mu eksplodirala u ruci

04.01.2022

14:45

0

U PU Doboj navode da su im celi slučaj 31. decembra oko 23.30 prijavili lekari Opšte bolnice ”Sveti apostol Luka”

Užasne scene u Doboju: Dečaku (13) amputirana dva prsta - raketa mu eksplodirala u ruci
dečak - Copyright Foto: Pixabay

Trinaestogodišnji dečak iz Doboja ostao je bez dva prsta leve šake u ekspoziji rakete koju je u novogodišnjoj noći zajedno s ocem ispaljivao ispred kuće!

U PU Doboj navode da su im celi slučaj 31. decembra oko 23.30 prijavili lekari Opšte bolnice ”Sveti apostol Luka” u Doboju, nakon što je dečak dovezen na Odjeljenje hirurgije sa povredama šake od pirotehničkog sredstva.

- Uviđajem i informativnim razgovorom je utvrđeno da je maloletnik zajedno s članom porodice ispaljivao pirotehnička sredstva, odnosno rakete. U jednom momentu dečak je u rukama držao rakete koje su eksplodirale - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je u eksploziji dečak zadobio teške povrede šake, odnosno amputirana su mu dva prsta, dok mu je treći prst polomljen. Nakon ukazane pomoći dečak je pušten na kućno lečenje, a o celom slučaju je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

Kerkezova apeluje na roditelje da decu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.

- Petarde nisu igračke i ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama su opasne i svako ko želi da na taj način podeli ”veselje” mora biti svesta  da može ugroziti svoje, ali i tuđe zdravlje ili život - istakla je Kerkez.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike