Pijan ubio oca invalida: Jezivi detalji zločina u Zagorju

30.12.2021

15:49

0

"Čuli smo da je došao pijan kući i da se svađao sa devojkom"

Pijan ubio oca invalida: Jezivi detalji zločina u Zagorju
Ilustracija - Copyright Profimedia

U sredu su u večernjim satima, nakon dojave hitne medicinske pomoći, policijski službenici u porodičnoj kući na području opšine Hum na Sutli zatekli beživotno telo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina, objavila je PU krapinsko-zagorska.

Nakon obavljenog uviđaja, kojim je rukovodilo Županijsko državno tužilaštvo iz Zagreba, telo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela ubistva uhapšen je 25-godišnji hrvatski državljanin. U toku je sprovođenje daljeg kriminalističkog istraživanja sa ciljem utvrđivanja okolnosti kaznenog dela.

Kako se nezvanično saznaje ubijeni 55-godišnji Zvonko je bio osoba sa invaliditetom. Meštani tvrde da je Zvonko pre nekoliko godina učestvovao u jednoj od tradicionalnih manifestacija pucanja iz mužara i kubura, prilikom čega je stradao i ostao bez ruke.

-Nisam ga dobro poznavao, nego samo iz viđenja. Koliko čujem, on i sin su živeli u istoj kući. Sina nisam nikad video, ni upoznao. Ne znam da li je Zvonko negde radio, ali bez obzira što je bio bez ruke, znao sam da ga vidim da normalno vozi auto. I čuo sam da policija sumnjiči sina za to ubistvo pa ga je zbog toga privela, ispričao je meštanin.

Svemu je prethodila svađa 25-godišnjaka sa njegovom devojkom.

-Čuli smo da je došao pijan kući i da se svađao sa devojkom. Njih dvoje žive u potkrovlju porodične kuće, a njegov otac se popeo gore kako bi smirio situaciju, međutim, verovatno u naletu besa oca je ubo nožem. Pokojni je bio duša od čoveka. Već je preživeo jednu nezgodu pre četiri, pet godina tokom jedne uskršnje manifestacije kada se pucalo, mislim iz kubure, pa je ostao bez šake. Znate, H.K. mu je najmlađe dete i miljenik. Otac je za njega bio spreman sve da da. I bio je tužan kad se prethodna snaja koja mu je podarila unuče, pokupila i otišla jer im nije išlo, kaže jedan od komšija u mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Net.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike