Sramno! Novi pokušaj upada u Cetinjski manastir, huligani divljali pred vratima svetinje (VIDEO)

17.06.2021

16:26

0

Autor: M.Vu

Na internetu su objavljeni snimci na kojima se vidi nekoliko građana koji pokušavaju, uz negodovanje i psovke, nasilno da uđu u Cetinjski manastir.

Foto: Printskrin/Instagram

Grupa građana Cetinja okupila se danas ispred Cetinjskog manastira zbog tvrdnje da uprava manastira želi da devastira ovaj verski objekat, što su oni odmah demantovali.

Na Tviteru su objavljene fotografije i video snimci sa Cetinja, a građani tvrde da ih je rektor Bogoslovije Gojko Perović obavestio da se renoviraju toaleti iz 15. veka kako bi se “turisti imali gde umiti”.

Na internetu su, međutim, objavljeni snimci na kojima se vidi nekoliko građana koji pokušavaju, uz negodovanje i psovke, nasilno da uđu u Cetinjski manastir. U tome ih je sprečila policija.

Nakon toga, oglasila se uprava manastira koja tvrdi da je ponašanje grupe građana bilo neprimereno.

Pročitajte još:

– Dužni smo da se obratimo javnosti sa pojašnjenjem. Kao što je upućenoj javnosti poznato, u Cetinjskom manastiru je 80-tih godina prošlog veka, u saradnji sa Muzejima Cetinje i tadašnjom republičkom i opštinskom upravom, obavljena rekonstrukcija manastira u okviru koje je od velikog dela njegovog unutrašnjeg prostora ustrojen crkveni muzej – Riznica Cetinjskog manastira, radi prezentacije bogatog crkvenog kulturno-istorijskog nasleđa svim posetiocima našeg grada. Kao što je svakome razumnome jasno, za potrebe primanja većeg broja posetioca Cetinjskog manastira i Riznice, bilo je potrebno uraditi odgovarajuće mokre čvorove, što je tada, dakle, pre četrdesetak godina i urađeno. Taj prostor i dan-danas služi u iste svrhe. Poslednjih sedmica se vrši zamena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture tog prostora, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi – saopštila je uporava manastira.

Niko iz Mitropolije, međutim, nije pomenuo pokušaj upada u Manastir, osim neprimerenog ponašanja grupe građana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti