Vučić upozorava: Srbija za 20 godina neće imati ni 5 miliona stanovnika

22.09.2021

20:30 >> 20:33

0

Autor: I.Pavlović

Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se u prazne, Beograd izvlače migracije

Vučić upozorava: Srbija za 20 godina neće imati ni 5 miliona stanovnika
Copyright Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je  večeras o ključnim porukama koje je spremio za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti.

On je istakao da je ključna tema mali broj dece u Srbiji i mi moramo da preduzimamo splet mera koje je priredio ministar Dmitrović.

– Nadam se da ćemo da postignemo bolji rezultat u manjim sredinama. izjavio je Vučić za Kurir TV i dodao da moramo da napravimo veći skok.

Pročitajte još:

– Morate da imate preko 2,2 da bi zadržali održivost. Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se u prazne. Nemamo nigde dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru. Beograd izvlače migracije.

Rekao je da nigde ne postoji najbolje rešenje, ali da je situacija loša potvrđuju predsednikove reči da “Srbija za 20 godina neće imati ni 5 miliona stanovnika”.

– Isprazniće nam se zemlja, jasan je Vučić.

Naveo je da će na sutrašnjem samitu biti reči i o političkim kretanjima u Evropi. Kada je reč o situaciji na Kosovu, rekao je da je uvek spreman na razgovor.

– Ne postoji alternativa razgovoru, nije problem da sa Kurtijem razgovaram sto puta dnevno. Nije suština u tome da li ćemo mi nešto loše reći nekom. Imate sudiju na terenu koji očigledno navija za jedan tim.

Vi skočite da se bunite, dođe onda delegat koji kažu da su Srbi napravili nerde. Šta je to Srbija uradila? O čemu da razgovaramo? – kazao je predsednik i dodao:

On je upitao Prištinu što hapsi Srbe, gde je tu pravo, gde je tu pravda.

Predsednik je rekao da rekao da Kvinta ne zna šta da predloži, jer je ono što su ponudili odbio.

Dodao je da Srbija neće pristajati na kompromise u vezi sa tablicama.

-Predložili su da nam skidaju tablice, nego će kad ulazite iz Centralne Srbije zalepiće vam stiker iz koje ste zemlje… Rekao sam ne može, možete na silu. Sve možete na silu, ali da dobijete pristanak Srbije za to nećete.

– Nećemo da prihvatimo ništa što nije fer i pošteno i što nije u skaldu sa Briselskim sporazumom. Šta može da nam se desi? naglasio je Vučić.

– Ništa ne očekujem ni od koga ni od čega, osim od nas samih, zaključio je predsednik.

Podsetimo, premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, na kojoj učestvuje i predsednik Vučić.

Takođe, on je danas popodne posetio i Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra učestvuje na Četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti.

Takođe, imaće i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike