"Nikome ne trebaju problemi, posebno ne Srbiji": Vučić dao intervju za austrijski javni servis!

23.12.2021

09:20

0

U prilogu ORF-a posvećenom situaciji u BiH, u okviru koga je emitovana izjava predsednika Vučića, ističe se da je Bosna i Hercegovina u dubokoj krizi

"Nikome ne trebaju problemi, posebno ne Srbiji": Vučić dao intervju za austrijski javni servis!
2835051_screenshot-11_ls (1) - Copyright Printscreen RTV Pink

Srbija vodi odgovornu politiku, poštuje Dejtonski sporazum i integritet Bosne i Hercegovine, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom aktuelne situacije u BiH i naglasio da Srbiji nije u interesu da postoje tenzije u toj zemlji.

Vučić je, za austrijski javni servis ORF, kazao da Srbija ima najmanje interesa, kao ekonomija koja najbrže raste, za tenzije u BiH i regionu.

- Srbija poštuje Dejtonski sporazum, integritet BiH nikada ne dovodi u pitanje, ali istovremeno poštuje i integritet RS unutar BiH. Nikome ne trebaju problemi u BiH, a najmanje Srbiji koja je najbrže rastuća ekonomija. Naša politika je odgovorna.

U prilogu ORF-a posvećenom situaciji u BiH, u okviru koga je emitovana izjava predsednika Vučića, ističe se da je Bosna i Hercegovina u dubokoj krizi.

ORF ukazuje na to da su korupcija, socijalni problemi i sve veći broj građana koji napuštaju zemlju negativne pojave s kojima se suočava BiH.

Printscreen/Tanjug
 

Podseća se da se u oktobru iduće godine u BiH održavaju izborii. ORF, istovremeno, konstatuje da nema problema u suživotu građana u BiH.

Nekadašnji član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da su odnosi triju naroda dobri, ako se uzme u obzir da je bilo rata.

- Hrvati, Bošnjaci i Srbi nemaju nikakav problem da provedu dane ili posluju u bilo kom delu BiH - objasnio je on.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedm

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike