Susret predsednika Srbije sa ambasadorima: Vučić dobio važan poziv

22.12.2021

09:59

0

Predsednik Srbije održao je nekoliko važnih sastanaka na Andrićevom vencu

Susret predsednika Srbije sa ambasadorima: Vučić dobio važan poziv
Tan2021-12-17_93659735_0 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Katara Farisom Rumijem al Nuamijem, koji mu je uručio pismo katarskog emira, šeika Tamima bin Hamada al Tanija, sa pozivom za učešće na petoj Konferenciji UN o najmanje razvijenim zemljama, krajem januara, u Dohi.

U pismu se, između ostalog, ističe da bi učešće predsednika Vučića doprinelo zajedničkim naporima da te zemlje postignu svoje razvojne ciljeve, saopštila je pres služba predsednika Republike.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
Predsednik Vučić sa ambasadorom Katara

Ambasador Al Nuami je istakao da bi to bila prilika i za razgovore na najvišem nivou o bilateralnoj saradnji Srbije i Katara, za koju je predsednik Vučić rekao da ima ogromne mogućnosti za razvoj.

Vučić i Al Nuami su razmotrili oblasti u kojima dve zemlje mogu da ostvare saradnju u najkraćem roku, poput poljoprivrede.

Predsednik je ovom prilikom rekao da je Srbija veoma zainteresovana za unapređenje ekonomskih veza sa Katarom.

Ambasador Al Nuami je istakao da je veoma srećan što je nedavno počeo ambasadorski mandat u našoj zemlji i da želi da na najbolji način doprinese njenom napretku.

Šentop Vučiću preneo pozdrave Erdogana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafu Šentopa, koji je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i konstatovao da je upravo dobar odnos dvojice šefova država doprineo da odnosi Srbije i Turske budu na istorijski najvišem nivou.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
Predsednik Vučić sa ambasadorom Turske

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je konstatovao da bilateralne odnose odlikuje intenzivan politički dijalog i sve izraženija ekonomska saradnja, posebno kroz investicije kompanija iz Turske, kao i učešće u različitim infrastrukturnim projektima u Srbiji, saopštila je predsednikova pres služba.

Predsednik turske Skupštine Šentop je dodao da se nada da turske kompanije na najbolji način doprinose rastu srpske ekonomije. Na sastanku je izraženo očekivanje da će okolnosti uskoro da dozvole održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, jer te sednice uvek daju snažan zamajac saradnji u različitim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je i saradnja parlamenata Srbije i Turske značajna podrška razvoju bilateralnih odnosa. Oni su se takođe saglasili da je veoma važno da obe zemlje doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu, dodaje se u saopštenju.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
Predsednik Vučić sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Srbije sastao se danas i sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike