Sramno! Kristofer Hil pozvao Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo

14.12.2021

21:18

1

On je istakao da je dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom EU, "najbolji način da dve strane reše razlike"

Sramno! Kristofer Hil pozvao Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo
Kristofer Hil - Copyright Profimedia

Srbija je ključni faktor za stabilnost i napredak Zapadnog Balkana, izjavio je danas kandidat za novog američkog ambasadora u Srbiji Kristofer Hil i pozvao Beograd da normalizuje odnose sa Prištinom.

- "Uzajamno priznanje" je najbolji način za napredovanje - rekao je Hil tokom pretresa pred Odborom za spoljne poslove Senata SAD.

On je istakao da je dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom EU, "najbolji način da dve strane reše razlike".

Hil je rekao da će SAD, zajedno sa evropskim partnerima, "nastaviti da podržavaju razvoj Srbije kao moderne i prosperitetne evropske države".

- SAD ostaju posvećene produbljenju bilateralnih odnosa sa Srbijom, kroz dalju političku, ekonomsku i bezbednosnu saradnju. U vreme kada dve zemlje slave 140 god diplomatskih odnosa, radujem se jačanju međuljudskih odnosa, radu sa mladima u civilnom društvu i deljenju američkog iskustzva u Srbiji - poručio je Hil.

On je istakao i da će njegov prioritet biti "sprovođenje potpune istrage o ubistvu braće Bitići".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike