Protesti lažnih ekologa uprkos ispunjenju svih zahteva: Auto-put bio blokiran sat vremena (FOTO/VIDEO)

11.12.2021

12:46 >> 14:16

2

Blokade puteva održane su danas na više lokacija u Srbiji, uz prisustvo znatno manjeg broja ljudi

Protesti lažnih ekologa uprkos ispunjenju svih zahteva: Auto-put bio blokiran sat vremena (FOTO/VIDEO)
protest auto put sivacki (17 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Mali broj propalih političara i lažnih ekologa i danas je odlučio da maltretira građane blokirajući saobraćajnice.

Na protestima koji su se u nekoliko gradova Srbije održavali i danas, primetan je bio značajno manji broj okupljenih nego proteklog vikenda.

Građani su bili nezadovoljni time što ne mogu slobodno da se kreću i završe svoje obaveze, a vozači takođe negodovali i trubili malobrojnim okupljenima na auto-putu.

Sada je više nego jasno da organizatori blokada ne brinu u životnoj sredini, da već iza svega stoji politika.

Nakon što se pokret "Kreni-Promeni" na čelu sa Savom Manojlovićem, povukao i odustao od daljih demonstracija jer su ispunjena dva zahteva: povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu, proteste je preuzeo Ekološki ustanak.

Bokade puteva danas su trajale sat vremena od 14 do 15 sati.

Ova organizacija istakla je tri zahteva: brisanje "Rio Tinta" iz prostornog plana Loznice, da se svi ugovori u vezi sa ovom kompanijom "stave na sto", kao i da se "pohapse batinaši", ali i prekinu postupci koji se vode protiv ljudi koji su protestovali prethodnih subota.

Osim u Beogradu, protesti su održani i u Nišu, Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Pančevu, Čačku, Subotici, Somboru, Vršcu...

Na najavljenim protestima prisustvo su potvrdili i pojedini opozicioni političari, pa je tako predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac najavio da će demokrate biti na mestima gde se budu održavali protesti, ali da se "neće nametati". 

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, koji stoji iza današnje organizacije, priznao je zapravo, da ove blokade nemaju za cilj brigu o životnoj sredini, već da iza svega stoji politika. 

Oko 14 časova, koji minut ranije, demonstranti su se od Sava centra spustili na auto-put i blokirali ga u oba smera. Interesantno je da je veoma mali broj građana izazvao kolaps na glavnoj prestoničkoj saobraćajnici.

Građani koji su bili primorani da se zaustave kod Sava centra, nervozno su trubili sirenama iz automobila, ljuti što ne mogu da nastave svoja putovanja.

Ubrzo se formirala dugačka kolona vozila na auto-putu, naročito zbog lošeg vremena koje se spustilo na našu zemlju, a samim tim je i vožnja otežana.

Brankov most i Pančevački most u Beogradu su prohodni za saobraćaj, što nije bio slučaj prošlog vikenda.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike