Pastor: Zajednički interes i srpskog i mađarskog naroda da na izborima 2022. pobede aktuelne političke snage

08.12.2021

21:59

0

Drugačiji smo po jeziku, kulturi, običajima, veri, kuhinji, ali ima nešto što nas veoma snažno povezuje, a to je zajednički interes za prosperitet, napredak

Pastor: Zajednički interes i srpskog i mađarskog naroda da na izborima 2022. pobede aktuelne političke snage
Tan2021-12-8_143650865_3 - Copyright Tanjug

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je večeras na obeležavanju 10 godina beogradskog odbora, kako je rekao, "jednog od dragulja" SVM, da je zajednički interes i srpskog i mađarskog naroda da na izborima koji se i u Srbiji i Mađarskoj održavaju 2022. godine, pobede aktuelne političke snage kako bi mogle da nastave zajednički rad.

Na svečanosti kojoj je pored stranačkih funkcionera, predstavnika Beograda, mađarske ambasade, prisustvovao i potpredsednik parlamenta i SNS Vladimir Orlić, Pastor je naglasio da će naredna godina biti posebno izazovna sa aspekta politike i stranačkih politka, jer će u obe države biti organizovani značajni izbori.

- Na izborima u obe države moći ćemo da damo svoj glas, ali smo životno zainteresovani za dve stvari - da naša politčka snaga ostane kakva jeste i da na političkoj sceni primat i odlučujuću snagu imaju one opcije koje su upravljale tokovima poslednjih desetak godina i u Srbiji i Mađarskoj, rekao je Pastor i naglasio da misli da je svima to u interesu, jer je reč o politikama koje pre svega vode računa o nacionlanim interesima.

- Drugačiji smo po jeziku, kulturi, običajima, veri, kuhinji, ali ima nešto što nas veoma snažno povezuje, a to je zajednički interes za prosperitet, napredak. I nama je ovo država i jesmo drugačiji, ali ne znači da smo manje patriote, da smo manje vezani za ovu državu, da smo manje privrženi, manje zaintersovani, rekao je Pastor i dodao da je to upravo ono što ih na političkoj ceni povezuje sa snagama koje slično razmišljaju.

Orlić je izrazio u ime SNS veliko zadovoljstvo saradnjom SNS i SVM, uz ocenu da ona daje velike rezultate.

- Ta saradnja kojom zajednički sprovodimo politiku predsednika Aleksandra Vučića dovela je do pisanja najvažnijih stranica u odnosima dva naroda i dve zemlje, rekao je Orlić i naglasio da su zahvaljujući toj saradnji postignute fantastične stvari na nivou drzave, pokrajine i Beograda.

- Svi ti rezultati, počevši od koridora čekanih decenijama ili metroa u Beogradu, pokazatelj su da zajedničkim radom i vizijom možemo da napravimo sve, rekao je Orlić i naglasio da je siguran da ćemo svi tek biti ponosni na rezutlate poslova koji dolaze.

Nebojša Marjanović, predsednik beogradskog odbora, koga je Pastor nazvao "jednim od dragulja SVM nastalih u ambijentu neuobičajenom za manjinsku politku, za čije je osnivanje bila potrebna dodatna hrabrost i energija, na koji se sa puno prava pokazuje kao na primer koji treba slediti", podsetio je da će Beograd na njihov predlog dobiti ulice - Budimpeštansku, Knjeginje Julije i Katarine Arpadović.

Beogradski odbor SVM napravio je 200 sadržaja a poslednji je, kako je podsetio, izložba ''Velike ljubavi Srba i Mađara'''' - srpskog kralja Dragutina i Katarine Arpadović, Kneza Mihaila i Julije Hunjadi, kralja Bele Drugog i srpske princeze Jelene, Jovana Dučića i ugarske grofice...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike