Gojkovićeva sa Godfrijem o značaju kulturne saradnje i unapređenju medijskog prostora

18.11.2020

12:48 >> 13:54

0

Gojković je zahvalila ambasadoru Godfriju na zalaganju i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa Srbije i SAD

Gojkovićeva sa Godfrijem o značaju kulturne saradnje i unapređenju medijskog prostora
Copyright kultura.gov.rs

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković primila je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija.

Gojković je zahvalila ambasadoru Godfriju na zalaganju i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa Srbije i SAD i izrazila nadu da će se saradnja i u narednom periodu razvijati na svim poljima.

kultura.gov.rs

Gojkovićeva i Godfri su se saglasili o značaju kulturne saradnje u sklopu unapređenja celokupnih odnosa, a ministarka kulture i informisanja je napomenula da je i uprkos pandemiji kovida 19 moguće pronaći nove digitalne oblike komunikacije.

Ukazujući na to da se sledeće godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država, Gojkovićeva je istakla da bi se u tom okviru mogle planirati brojne kulturne aktivnosti.

Gojkovićeva i Godfri su razgovarali i o unapređenju medijskog prostora u Srbiji i aktivnostima u narednom periodu u sklopu medijske strategije.
Ministarka i Godfri su razgovorali o projektima saradnje u oblasti kulture i medija i saglasili se o značaju nastavka i realizaciji projekata, među kojima su “Vinča – spasavanje neolitskog naselja starog 7.500 godina – Belo Brdo”, koji se realizuje u okviru Fonda ambasadora SAD za očuvanje kulturne baštine, i projekat “Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost”, u saradnji sa USAID.

Gojković i Godfri su ukazali i na značaj kulture sećanja i u tom kontekstu posebno istakli važnost negovanja zajedničkih istorijskih iskustava, kao što je misija Halijard.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike