24SEDAM NOVI SAD Vučević: Na Novom naselju očekujte neverovatnu zelenu oazu

24.11.2021

13:41

0

Ovaj park sadrži oko 50 različitih vrsta drveća i žbunja, moderni mobilijar, sanitarni čvor, česme, fontane, igralište za decu, kao i sadržaje za sport i rekeraciju na površini od 3,5 hektara

24SEDAM NOVI SAD Vučević: Na Novom naselju očekujte neverovatnu zelenu oazu
miloš vučević (6) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nova uređena površina na novosadskom Novom naselju došla je do svoje poslednje faze.

Ovaj park sadrži oko 50 različitih vrsta drveća i žbunja, moderni mobilijar, sanitarni čvor, česme, fontane, igralište za decu, kao i sadržaje za sport i rekeraciju na površini od 3,5 hektara.

-I građani Novog naselja i Nove Detelinare su vapili da dobiju jednu zelenu oazu jer je svuda oko nas veliki broj zgrada i veliki broj građana živi u ovom reonu, a nikada do sada nisu imali jednu uređenu javnu površinu gde mogu da provode slobodno vreme - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 

 

On je najavio da je ideja da ovaj park bude deo buduće velike centralne oaze u Novom Sadu, po ugledu na slične zelene površine u Evropi.

Gradonačelnik je dodao i da je u planu izgradnja osnovne škole i obdaništa u ovom delu Novog naselja, kao i da će se obnoviti i ostali parkovi u Novom Sadu, a na pojedinima su radovi trenutno u toku.

U rektorskom parku na prostoru Univerziteta na predlog porodice Balašević, najavljena je i izgradnja memorijalnog centra muzičaru Ðorđu Balaševiću.

U Kompletnu izgradnju i uređivanje parka na Novom naselju, kao i obodnih saobraćajnih površina, Grad Novi Sad uložio je 480 miliona dinara.

Gradonačelnik je prilikom obilaska pozvao i građane da odaberu ime parku na Novom Naselju, odnosno da daju predlog po kome bi park trebalo da nosi ime.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike