Predsednik Vučić održao važan sastanak u svojoj rezidenciji

17.11.2021

10:39

0

Dvojica sagovornika su razmotrili i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obe zemlje da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju

Predsednik Vučić održao važan sastanak u svojoj rezidenciji
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju i poverenju, a posebno naglasio posvećenost premijera Viktora Orbana jačanju partnerstva.

On je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija.

 

 

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je ovaj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već i za celu Evropu.

Ambasador Pinter je obavestio predsednika Vučića o napretku u rekonstrukciji srpskih škola u Mađarskoj, za šta vlada u Budimpešti izdvaja značajna sredstva, kako bi i na taj način doprinela unapređenju položaja srpske manjine.

Zahvalivši mađarskoj Vladi na brizi za srpsku manjinu, predsednik Vučić je sa ambasadorom Pinterom razmotrio planove da se u Beogradu postave spomen obeležja značajnih ličnosti iz zajedničke istorije.

Dvojica sagovornika su razmotrili i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obe zemlje da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike