Sutra komemoracija Zukorliću u Skupštini Srbije

16.11.2021

16:11

0

Najavljeno je i obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

Sutra komemoracija Zukorliću u Skupštini Srbije
muamer zukorlic 24082021_0004 - Copyright ATAImages/ A.A.

Najavljeno je i obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

Dr Jahja Fehratović kao narodni poslanik iz Stranke pravde i pomirenja, u ime porodice Zukorlić i u svoje lično ime zahvalio je na podršci kolegama iz Narodne skupštine Republike Srbije koju su prethodnih dana upućivali minutom ćutanja, dolaskom na poslednji ispraćaj Zukorlića, na saučešće u Novi Pazar i u Orlje kod Tutina kao i na svemu što su, ističe, ovih dana pokazali.

- Dokazujući da je politika Stranke pravde i pomirenja koju je akademik muftija Muamer Zukorlić promovisao u prethodnom periodu zaista dala rezultate. Politika koja nas je i dovela ovde bila je misija i vizija našeg rahmetli predsednika. To je politika u kojoj je opšta dobrobit za sve građane Republike Srbije, opšta dobrobit za sve narode i opšta dobrobit za celi Balkan i region - rekao je on.

To je, ističe, politika koja je ostavljena u amanet.

- Nama koji smo godinama učili uz njega, stasavali i razumevali sve ove odnose. Pored zahvalnosti svima vama, institucijama predstavničke i izvršne vlasti želim se zahvaliti i svim pripadnicima ne bošnjačkog naroda, posebno pripadnicima srpskog naroda koji su na svaki mogući način iskazali poštovanje rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću. Kao što je rekao naš predsednik Usame Zukorlić, za muftijom su plakali ne samo Bošnjaci već i Srbi - naveo je on.

Naglašava da se na dženazi u Novom Pazaru, nakon mnogo decenija, uz prisustvo velikog broja ne bošnjačkog naroda videlo opšte jedinstvo.

- Naših sugrađana, Srba iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, ali i Raške, Kraljeva i njima se posebno zahvaljujem. Ono što još želim kazati da je u ovom plenumu prethodnih pet godina akademik muftija Muamer Zukorlić nastojao svoju univerzalnu misao, misao da samo kao verujući ljudi u Boga možemo doprineti ozdravljenju celokupnog društva i poboljšanju naših odnosa kroz prožimanje kroz kulturu mira i razumevanja i razbijanja strahova i stereotipa - kazao je.

Ističe i poštovanje koje su narodni poslanici odavali akademiku Zukorliću za sve izgovoreno.

- On je doprineo tome da i mi Bošnjaci koji živimo u Republici Srbiji, kao njeni građani, počnemo iznova menjati svoje stavove u pogledu naše zajedničke države. Počinjemo izgrađivati jedan odnos koji je u potpunosti usmeren na to da jedino na način razgradnje svih strahova, stereotipa, svega što je prethodnih decenija opterećivalo te odnose možemo zajedno izgraditi našu zemlju i zajedno ići putem prosperiteta - kaže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92.net

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike