Zašto kažeš elita, a misliš nasilje? (VIDEO)

11.11.2021

11:51

0

U ranim jutarnjim satima izvršen je još jedan napad na prostorije Srpske napredne stranke

Zašto kažeš elita, a misliš nasilje? (VIDEO)
Demolirane prostorije SNS2 - Copyright Foto: Gradskeinfo

Danas obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Lenjstvovanjem u krevetu usled neradnog dana zbog državnog praznika i objavama na društvenim mrežama obeležavamo besmrtna dela naših predaka, zajedništvo, i herojstvo ali naša dela pokazuju upravo suprotno, kukavičluk.

Sinoć je u Zmajevu opoziciona struja ponovo povukla jedan od svojih poteza ne tako svojstvenih intelektualnoj eliti, za koju su se samoproglasili.

Foto: Gradskeinfo
 

Kako je izborna kampanja polako počela, Draganu Đilasu je postalo jasnije da još dugo nikome neće moći da zapreti sa njegovom, starom dobrom: ”Šta će biti sa tobom kada MI dođemo na vlast?”, zbog čega su on i njegovi istomišljenici takođe započeli kampanju, ali onako kako samo oni umeju.

U ranim jutarnjim satima izvršen je još jedan napad na prostorije Srpske napredne stranke, poruka koju vandali žele da poruče je izuzetno jasna: Dolazi vreme kada će se na političku scenu stizati putem oštrog noža, a ne putem oštrog pera kao što je do sada bila praksa.

Žalosno je što smo na uvrede, uplitanje porodica i druge nasilničke poteze već oguglali, ali da li je zaista došlo vreme u kome se navikavamo da je uništavanje neistomišljeničke imovine način političke borbe?

Da je to ”navikavanje” jedno od perfidnih političkih oruđa kojim se narod navikava da je nešto što nije normalno, zapravo normalno, pokazuje to što je razbijanje prostorija Srpske napredne stranke postalo učestalo koliko izražavanje svojih političkih stavova.

Foto: Gradskeinfo
 

Prvo je sin Bore Novakovića u alkoholisanom stanju ruinirao stranačke prostorije na Bulevaru oslobođenja, zatim je prošle nedelje porazbijano i nekoliko izloga detelinarskih prostorija Srpske napredne stranke, a sinoć su na red stigle i prostorije u Zmajevu.

Određeni političari, poput Bojana Pajtića, već duže vreme javno pozivaju na dobijanje vlasti nasiljem, ponavljanje Oluje i primenu svih oni nedemokratskih sistema za sticanje vlasti.

Printscreen / Twitter
 

Bilo kako bilo, izborna kampanja je uveliko počela, a izbori se očekuju u aprilu naredne godine. Koliko će kamenja i cigala proleteti pored naših glava dok političke struje ne shvate da primitivizam nije način kojim se u 21. veku može postići bilo kakav uspeh, osim recimo, u ”reality show-u”?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Gradskeinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike