Vučević ugostio ambasadora Meksika: Odnos dveju država karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška

14.10.2021

10:23

0

Autor: M. P.

Razgovor o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje

Vučević ugostio ambasadora Meksika: Odnos dveju država karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška
Tan2021-10-14_11212565_5 - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Meksika Karlosom Feliksom i razgovarao o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje između Novog Sada i meksičkog grada Toluke.

Sagovornici su se osvrnuli na nedavno obeleženu 75-godišnjicu odnosa Srbije i Meksika, ocenivši da postoje brojne veze između dve države koje su uvek podržavale jedna drugu u spoljnopolitičkim odnosima.

 

 

"Bratimljenje Novog Sada i Toluke kvalifikovali smo kao važan segment u produbljivanju veza Meksika i Srbije, te postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena i kulture intenziviraju", stoji u objavi gradonačelnika na Instagram profilu.

Kako je zaključeno na sastanku, odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, što uliva poverenje da će značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za građane dveju zemalja biti realizovani u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike