Danilo Vučić postaje meta: Podmetnuli decu kako bi se dokopali predsednikovog sina!

04.10.2021

15:29

0

Autor: Alo

Na delu je jedna potpuno paradoksalna situacija da na neku težu reč vlasti skoči cela opoziciona svita, a kad oni prete smrću, šamaraju i razbijaju prostorije, reakcija je minimalna ili nikakva

Danilo Vučić postaje meta: Podmetnuli decu kako bi se dokopali predsednikovog sina!
Copyright printscreen/instagram/budućnostsribjeav

Demoliranje prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu iza koje stoji Nikola Novaković, sin Borislava Novakovića, bivšeg gradonačelnika Novog Sada, samo je početak plana koji opozicija sprovodi a sve kako bi imali "pokriće" da napadnu porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U ovoj oceni složni su analitičari, a koji tvrde da je Novaković podmetnuo svog sina da bi sebe prikazao kao žrtvu koja je 10 godina nepravedno progonjena zbog kritike režima, a ne zbog svojih kriminalnih afera.

Napad kao posledica govora mržnje


Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je napad na prostorije SNS u Novom Sadu posledica govora mržnje koju konstatno sprovodi deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa.

- Sam Bora Novaković se već duže vreme koristi nasilnim metodama u borbi protiv svojih političkih protivnika i ne preza ni od čega. Činjenica je da deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa u nameri da se dokopa vlasti relativizuje svako nasilje ukoliko je ono usmereno protiv vlasti. To samo govori koliko sramnog cinizma ima- naglasio je Rajić.


Branko Radun: Otvoreno upleli decu u politiku


Analitičar Branko Radun ističe da su opozicionari okupljeni oko Đilasa i Jeremića u političku borbu otvoreno upleli decu.

- To je nedopustivo. Umesto da osude, na delu je relativizacija i pravdanje nasilnog čina jer je žrtva političkog progona svog oca. A sa druge strane sin predsednika Srbije je konstatno na meti napada i to je potpuno opravdano. Strašno je kada se u politici koriste dvostruki aršini za postizanje najnižih političkih ciljeva – istakao je Radun.


Traži se pokriće za napad na Danila Vučića


Jelena Vukoičić, docent na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci, zapitala se šta bi bilo kada bi Danilo Vučić uradio ono što je uradio Nikola Novaković, verovatno bi se digla opozicija, novinarska udruženja, gomile nevladinih organizacija, a što se nije desilo ovom prilikom.

- Imali bi i oštre reakcije van granica naše zemlje, evropskih zvaničnika. Verujem da se bura oko tako jednog događaja ne bi stišavala mesecima. Na delu je jedna potpuno paradoksalna situacija da na neku težu reč vlasti skoči cela opoziciona svita, a kad oni prete smrću, šamaraju razbijaju prostorije reakcija je minimalna ili nikakva - smatra Vukoičić i dodaje da po svemu sudeći sinhronizovano i smisleno radi, a kako bi opozicija imala pokriće da napadne Danila Vučića.


Poziv na sukobe


Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ističe gotovo nikakvu reakciju i osudu napada na prostorije SNS od strane sina Bore Novakovića, pa čak i relativizaciju slučaja kao jedan opasan presedan gde deo javnosti s jedne strane kritikuje sve što se tiče vlasti, predsednika, njegove porodice, a druge osude nema.

- Namerno kažem dela javnosti civilnog sektora jer se od dela tih političkih stranaka to i ne očekuje. Nikada taj deo javnosti nije uzeo u zaštitu sina predsednika Srbije Danila koji pritom nikoga nije napao, a trpi svakodnevno napade u opozicionim medijima kao i na društvenim mrežama. Kako objasniti da umesto da osude čin Nikole Novakovića, Narodna stranka ga opravdava, a samo dan kasnije Bojan Pajtić inače profesor Pravnog fakuleta, podstiče na dalje napade kao i ulične sukobe. Čini se da je na delu opasna situacija gde je u borbi za vlast sve dozvoljeno – naglašava Graovac i dodaje da deo opozicije koristi napad Nikole Novakovića na prostorije SNS kako bi mogli da situaciju iskoriste za dalji napad na predsednika i njegovu porodicu i decu.

Miloš Vučević upozorava: Ovo je fašizam


Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević je za medije izjavio da je razbijanje prostorija SNS samo posledica i da je na delu čist fažizam.

- Cela situacija se predstavlja kao da nije kriv Nikola Novaković koji je razbio prostorije SNS, već SNS što izaziva građane svojom politikom. S razlogom se postavlja pitanje šta onda treba da radi Danilo Vučić koji je već deset godina pod najgorom kampanjom. Šta treba da radi Danilo Vučić pošto kažu da je opravdanje Nikole Novakovića jer je njegov tata na plakatima? – pita se Vučević prenosi Alo.

Podsetimo, Narodna stranka je reagovala sramnim saopštenjem u kome navode da je Nikola Novaković reagovao emotivno, dok sa druge strane njihovi funkcioneri ne prezaju da svakodnevno najstrašnije napadaju predsednika Vučića kao i njegovu decu i brata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike