Srbi više ne mogu da voze sa tablicama KM, PR i GL, podignute tenzije zbog odluke Prištine

20.09.2021

09:43 >> 09:49

0

Donošenjem odluke o recipročnim merama prestaje i važenje KS tablica kao i registracionih oznaka gradova na Kosovu

Srbi više ne mogu da voze sa tablicama KM, PR i GL, podignute tenzije zbog odluke Prištine
Copyright Kosovo onlajn, printscreen

Primena privremenih registarskih tablica za vozila sa srpskim registracionim oznakama sprovodiće se na celoj teritoriji Kosova. Policija će danas upozoravati vozače koji upravljaju vozilima sa registracionim oznakama gradova Srbije i koji su pre uvođenja recipročnih mera ušli na Kosovo da su u obavezi da izvade privremene tablice, saznaje Kosovo onlajn u policiji.

Donošenjem odluke o recipročnim merama prestaje i važenje KS tablica kao i registracionih oznaka gradova na Kosovu koje izdaju policijske uprave MUP Srbije koje su sa Kosova izmeštene u gradovima Srbije.

pročitajte još

Važeće su samo RKS oznake. Tablicama KM, PR, GL, novom odlukom Vlade Kosova nije moguće više upravljati vozilima ni na severu Kosova, rečeno je za Kosovo onlajn u kosovskoj policiji.

Zbog većeg broja vozila sa srpskim oznakama u Gračanici, Štrpcu i Kosovskom pomoravlju, postoji mogućnost razmatranja opcije da se privremene tablice izdaju u opštinskim registracionim centrima.

Kosovo onlajn, printscreen

Policija od jutros obaveštva vozače da privremene tablice mogu preuzeti usključivo na prelazima između Kosova i Srbije.

Na Jarinju su od jutros podignute tenzije, pripadnici ROSU su raspoređeni na severu Kosova, a Srbi uznemireni zbog ove odluke i pojačanih policijskih snaga protestuju na administrativnom prelazu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike