Nastavljeno suđenje za učešće u ubistvu Ivanovića: Na snazi je treća optužnica

30.08.2021

09:24 >> 11:06

0

Autor: A. S.

Na prošlom suđenju početkom jula šestoro optuženih se izjasnilo da nisu krivi po optužbama za koje se terete

Nastavljeno suđenje za učešće u ubistvu Ivanovića: Na snazi je treća optužnica
Copyright Oliver Ivanović/Profimedia

U Osnovnom sudu u Prištini danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, javlja Kosovo online.

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šestoro Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Pročitajte još:

Suđenje je na početku nakratko bilo prekinuto, jer se čekalo da stigne advokat Faruk Korenica, koji brani Nedeljka Spasojevića.

Za učesće u ubistvu za različita krivična dela, osim Spasojevića, optuženi su i Marko Rošić, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Na prošlom suđenju početkom jula šestoro optuženih se izjasnilo da nisu krivi po optužbama za koje se terete, dok je Jovanović priznao ilegalno nošenje oružja, podseća Kosovo online.

Dragiša Marković i Žarko Jovanović su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, prikrivanjem tragova na mestu zločina.

Protiv svih optuženih na snazi je treća optužnica, pošto su prve dve bile vraćane na dopunu i izmenu.

Pročitajte još:

Optužnicom se okrivljeni terete za češće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršilaštvu i manipulaciju dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike