Razgovarali predstavnici SPS i SNS: Dačić dočekao predsednika Vučića, pa najavio nove sastanke (FOTO)

03.09.2021

14:35 >> 18:06

0

Autor: 24sedam

Delegacije dveju stranaka predvode predsednici države i Narodne skupštine

Razgovarali predstavnici SPS i SNS: Dačić dočekao predsednika Vučića, pa najavio nove sastanke (FOTO)
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Predsednici stranaka SNS i SPS, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić sastali su se u sedištu Socijalističke partije Srbije (SPS) gde se održava sastanak rukovodstava Srpske napredne stranke (SNS) i SPS, a glavna tema na sastanku biće nastavak uspešne saradnje i realizacija ciljeva državne i nacionalne politike, kao i pripremama za predstojeće izbore.

U Predstavništvo je stigla premijerka Srbije Ana Brnabić kao i Aleksandar Šapić

Nakon završetka sastanka predviđeno je da se Vučić i Dačić obrate novinarima, kada bi trebalo da budu obelodanjene odluke sa današnjeg sastanka.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine u dvanaestom sazivu za ponedeljak, 13. septembar.

Sednica će početi u 10 sati, navodi se u saopštenju republičkog parlamenta.

Dodaje se da je dnevni red sednice određen u zahtevu vlade, sa tačkom dnevnog reda Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma.

Takođe, Dačić je najavio da će 10. i 11. septembra biti nastavljen međustranački dijalog sa strankama bez posredovanja stranaca, a da će 17. i 18. biti nastavljen uz učešće evroparlamentaraca.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom SNS i Srbije Aleksandrom Vučićem rekao i da će se sastanci SPS i SNS nastaviti i u budućnosti jer je “emitovanje zajedništva i jedinstva” važan deo politike.

– Nekada šumovi postanu glavni tonovi, a mi to ne želimo jer želimo jedinstvo oko nacionalnih pitanja. Ne radi se tu o nerazumevanju da li je neko nešto izjavio, ima toga i sa jedne i sa druge strane, ali to je sasvim normalno. Imamo interes da očuvamo saradnju, a istovremeno čuvamo naše identitete – rekao je Dačić.

Kako je dodao, predstoji nam “pregoran rad” na ostvarenju postavljenih ciljeva.

Pročitajte još:

Upitan da li su dve stranke bliže zajedničkoj listi posle ovog sastanka, Dačić je kazao da bi prošle nedelje bila vest da nema ništa od zajedničkog nastupa, bune se “ovi, oni, opšta je pobuna”.

– To je vest – zaključio je Dačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike