Mandić: Ðukanović bio u pozadini svih dešavanja, veće šanse za ustoličenje Joanikije imao u Kabulu

05.09.2021

11:07 >> 13:04

0

Autor: I.Pavlović

Lider DF-a istakao je, Ðukanović nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju

Mandić: Ðukanović bio u pozadini svih dešavanja, veće šanse za ustoličenje Joanikije imao u Kabulu
Copyright Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je danas da ga je u zoru pozvao premijer Zdravko Krivokapić i da mu je saopštio da je u Crnoj Gori u toku državni udar, podsetio da je i ranije upozoravao da iza svih dešavanja na Cetinju stoji aktuelni predsednik i lider DPS Milo Ðukanović.

Mandić je na pres konferenciji rekao da je Ðukanović bio u pozadini svih dešavanja, te da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza.

Pročitajte još:

Pritom, istakao je, Ðukanović nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju.

– I sad imamo da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo nigde, nego daje izjave da je predsednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade, rekao je Mandić.

Mandić, koji i predsednik Nove srpske demokratije, rekao je da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju, navodeći da policija ima najveću odgovornost.

Potvrdio je da je njega i Milana Kneževića premijer Krivokapić pozvao rano jutros i da im je rekao da je u Crnoj Gori u toku državni udar.

Istakao je da su Knežević i on jasno saopštili da ustoličenje mitropolita mora da se upriliči na Cetinju i da zakon mora da važi jednako za sve.

– Nismo želeli da patrijarh i mitropolit budu onako ispraćeni danas na Cetinje, da moraju biti obezbeđivani sa protivterorističkim ćebadima, rekao je Mandić.

Krivokapiću je, kaže, rekao da su želeli da podele svu odgovornost u vezi s ustoličenjem, zahtevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Mandić je preneo čestitke Kluba poslanika DF ustoličenom mitropolitu crnogorskom primorskom Joanikiju.

Dodao je i da tom političkom savezu danas nije lako.

– Imali smo jednu akciju koja je kasnila, ali je dala dobar rezultat poručio je Mandić.

Mandić je ironično primetio da je veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije imao u Kabulu nego na Cetinju.

Podsetio je da je samo sedam dana ranije na Cetinju na crkvenom tepihu i uz aplauze dočekan turski predsednik, dok su patrijarh srpski i mitropolit helikopterom morali da “preskaču” barikade.

Funkcioner DF-a Milan Knežević je kazao da je potrebno da državno tužilaštvo pokrene istražne radnje protiv predsednika države i svih koji su mu pomagali u stvaranju ove krize.

– Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika, rekao je Knežević.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike