Selaković 11. i 12. decembra u bilateralnoj poseti Kipru

27.11.2020

10:12 >> 10:13

0

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Republikom Kipar

Selaković 11. i 12. decembra u bilateralnoj poseti Kipru
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas ambasadora Republike Kipar Konstantinosa Elijadesa, koji završava mandat u našoj zemlji.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Republikom Kipar, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, i izrazio zadovoljstvo što će njegova prva bilateralna poseta biti upravo Kipru 11. i 12. decembra.

Ministar Selaković ukazao je na opredeljenost Srbije za svestrano jačanje političkog dijaloga na svim nivoima i u svim oblastima sa Republikom Kipar i izrazio očekivanje da će naredna zajednička sednica dve vlade biti održana u Beogradu čim to dozvole epidemiološki uslovi.

Šef srpske diplomatije je naglasio da su bratski odnosi i veze naših naroda i država istorijski utemeljeni na punom razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti ključnih nacionalnih interesa, i poštovanju principa međunarodnog prava.

-Veoma cenimo kontinuiranu podršku Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno dosledan stav o nepriznavanju samoproglašenog Kosova, poručio je Selaković, i ponovio principijelan stav Srbije po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kipar.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na aktivnoj podršci Kipra evropskom putu Srbije, istakavši da što skorija integracija svih zemalja Zapadnog Balkana u EU predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilinost čitavog regiona.

Ministar Selaković čestitao je ambasadoru Elijadesu na uspešno okončanom mandatu, zahvalivši mu na njegovom aktivnom angažmanu na planu unapređenja bilateralnih odnosa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike