Selaković 11. i 12. decembra u bilateralnoj poseti Kipru

27.11.2020 | 10:12 >> 10:13

Autor: Isidora Kranjčević

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Republikom Kipar

Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas ambasadora Republike Kipar Konstantinosa Elijadesa, koji završava mandat u našoj zemlji.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Republikom Kipar, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, i izrazio zadovoljstvo što će njegova prva bilateralna poseta biti upravo Kipru 11. i 12. decembra.

Ministar Selaković ukazao je na opredeljenost Srbije za svestrano jačanje političkog dijaloga na svim nivoima i u svim oblastima sa Republikom Kipar i izrazio očekivanje da će naredna zajednička sednica dve vlade biti održana u Beogradu čim to dozvole epidemiološki uslovi.

Šef srpske diplomatije je naglasio da su bratski odnosi i veze naših naroda i država istorijski utemeljeni na punom razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti ključnih nacionalnih interesa, i poštovanju principa međunarodnog prava.

-Veoma cenimo kontinuiranu podršku Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno dosledan stav o nepriznavanju samoproglašenog Kosova, poručio je Selaković, i ponovio principijelan stav Srbije po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kipar.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na aktivnoj podršci Kipra evropskom putu Srbije, istakavši da što skorija integracija svih zemalja Zapadnog Balkana u EU predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilinost čitavog regiona.

Ministar Selaković čestitao je ambasadoru Elijadesu na uspešno okončanom mandatu, zahvalivši mu na njegovom aktivnom angažmanu na planu unapređenja bilateralnih odnosa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam