MUP Srbije se oglasio: Lažni su navodi da smo maltretirali sina Zdravka Krivokapića i njegovo obezbeđenje

10.09.2021

22:13

0

Autor: 24sedam

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje

MUP Srbije se oglasio: Lažni su navodi da smo maltretirali sina Zdravka Krivokapića i njegovo obezbeđenje
Copyright Zdravko Krivokapić/Printscreen/Youtube

Apsolutno su lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Podgoričke “Vijesti” objavile su večeras da je porodica Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, odlučila da napusti Srbiju zbog navodnog incidenta sa srpskom policijom koji se večeras dogodio u Beogradu. Iz MUP Srbije, međutim, dodaju da je “policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”.

Pročitajte još:

– Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva – dodaje se u saopštenju.

Kako su objasnili, postupali su po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom “mercedes” ka Prokopu, nakon čega je patrola Policijske stanice Savski venac, brzo locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila.

– Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje. Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?

Pročitajte još:

Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili. Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe – zaključili su.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike