Otkrivamo pozadinu legitimisanja Krivokapićevog sina: Njegovo obezbeđenje upucavalo oružje u streljani!

11.09.2021

14:05 >> 15:50

0

Autor: I.Pavlović

Zabrinjavajuće ponašanje državljana Crne Gore u srpskoj prestonici

Otkrivamo pozadinu legitimisanja Krivokapićevog sina: Njegovo obezbeđenje upucavalo oružje u streljani!
Copyright Zdravko Krivokapić AP Photo/Francisco Seco

Crnogorski mediji su objavili da je porodica Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, odlučila da napusti Srbiju zbog incidenta sa srpskom policijom koji se sinoć dogodio u Beogradu! Naime, kako saznajemo, pripadnik obezbeđenja sina Zdravka Krivokapića odbio je da se legitimiše, iako je reč o naoružanom licu koje bi svaka policija legitimisala po prijavi! Takođe, saznajemo da je pomenuto lice pre ovog incidenta više sati provelo u streljani “upucavajuću” službeno naoružanje!

Crnogorski mediji su objavili da im je izvor dostavio snimak na kojem se navodno vidi deo incidentne situacije. Na snimku se jedva razaznaje nekoliko silueta u mraku i čuje histeričan, uplakani glas ženske osobe za koju “Vijesti” tvrde da je Jelena Krivokapić, ćerka crnogorskog premijera.

Pročitajte još:

Foto: Printskrin

Ta ženska osoba na snimku histerično viče “jeste li normalni” i “ljudi, ja sam Jelena Krivokapić, to mi je brat, štićena ličnost” u pravcu osoba za koje se veruje da su srpski policajci. Oni joj na to smirenim glasom odgovaraju “Jelena, mi smo policija, smirite se, polako, sve je u redu”. Snimak se zatim naglo prekida, tako da nije moguće ustanoviti kontekst u kojem se scena odigrava.

Pomenuti izvor tvrdi da se na snimku vidi kako Krivokapićeva ćerka Jelena protestuje zbog ponašanja srpske policije. Krivokapićev sin i član obezbeđenja pretresani zbog dojave da su naoružani i, prema istom izvoru, pritom je srpska policija navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbeđenja.

Policija reagovala po prijavi

Iz MUP-a Srbije, međutim, stigla je informacija da je policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

Kako su objasnili, postupali su po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom “mercedes” ka Prokopu, nakon čega je patrola Policijske stanice Savski venac, brzo locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila.

Pixbay

-Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje. Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija – saopštili su iz MUP-a Srbije.

Takođe, ostaje nejasno, odakle pravo službenom licu strane države da odbije saradnju sa organima bezbednost zemlje u kojoj se nalazi, u ovom slučaju sa organima države Srbije.

Isto tako, licemerno je i to što je ovaj slučaj, podstakao crnogorsku vladu da od toga napravi skandal i time još više doprinese zahuktavanju odnosa između dve države, a poznato je da srpski funkcioneri prilikom ulaska u Crnu Goru moraju da budu legitimisani i prođu rigorozne kontrole.

Profimedia

Krivokapićeve ćerke takođe žive i rade u Beogradu, gde imaju razvijen biznis. Nakon izbora njihovog oca na premijersku funkciju tvrdile da su uplašene za svoju bezbednost u srpskoj prestonici. Srpska policija, s obzirom na to da je reč o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, je preuzela mere njihovog obezbeđenja dok borave u Beogradu i sa ćerkama Кrivokapića ima redovan telefonski kontakt.

Da li Krivokapić ovim potezom, što seli porodicu iz Srbije pokušava da se dodvori predstavnicima Kvinte? On je pre nekoliko dana više od tri sata razgovarao u vili “Gorica” sa predstavnicima Kvinte, među kojima su bile ambasadorke SAD i Velike Britanije, Džudi Rajzing Ranke i Karen Medoks, kao i šefica delegacije EU Oana Kristina Popa.

Profimedia

Podsetimo, u ratu crnogorskih klanova do decembra 2017. godine poginule su 24 osobe. Brutalna ubistva se dešavaju usred bela dana, u kafićima, na ulici. Ljudi svakog trenutka mogu da postanu kolateralna šteta u obračunima dva najmonstruoznija kotorska klana, škaljarskog i kavačkog.

U srpskoj prestonici od početka godine bilo je više mafijaških ubistava, od kojih se četiri povezuju sa obračunima kriminalaca iz Crne GoreSrpska policija sastavila je spisak osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, a među njima su članovi crnogorskih klanova.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike