Njena odluka je herojski čin: Podrška ministra Ratka Dmitrovića glumici Mileni Radulović

18.01.2021

14:40 >> 15:58

0

Najveći domet onoga što je učinila Milena Radulović je ulivanje hrabrosti značajnom broju devojčica i žena

Njena odluka je herojski čin: Podrška ministra Ratka Dmitrovića glumici Mileni Radulović
Copyright 24sedam

Povodom optužbi za silovanje i seksualno uznemiravanje polaznika škole glume poznatog učitelja Mike Alesića, i ispovesti koju je u javnost iznela glumica Milena Radulović, ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović saopštio je da pruža punu podršku glumici u borbi koju, ipak, koliko god se mnogi od nas trudili da budemo uz nju, vodi sama.

– Njena odluka da izađe pred javnost i kaže šta joj se dogodilo, svesna svih mogućih reakcija, herojski je čin. Drama kroz koju prolazi,
unutrašnji lomovi, predrasude na koje sigurno nailazi, komentari tipa “Šta ti je to trebalo”, samo dodatno podižu njen čin na nivo
koji će, duboko verujem, srpsko društvo promeniti na bolje, navodi se u saopštenju ministra Dmitrovića.

Najveći domet onoga što je učinila Milena Radulović nije samo razobličavanje jedne vrste sekte, koja je godinama pred našim očima egzistirala u centru Beograda, a njen vođa bio cenjen i uvažavan u našem društvu, već ulivanje hrabrosti sigurno značajnom broju devojčica i žena koje ćutke, iza zaključanih vrata, trpe seksualno nasilje, da prijave one koji to nasilje čine.

– Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, na čijem se čelu nalazim, uvek će biti na njihovoj strani i činiti sve što je u našoj moći da ih zaštitimo i odbranimo, poručuje Dmitrović.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike