Kandidat Srpske liste ubedljivo pobedio u Severnoj Mitrovici, u Podujevu Samoopredeljenje

29.11.2020

20:29 >> 22:30

0

Kako navode u Srpskoj listi, Radojević je osvojio 97 odsto glasova uz najveću izlaznost do sada od 8.500 izašlih birača

Kandidat Srpske liste ubedljivo pobedio u Severnoj Mitrovici, u Podujevu Samoopredeljenje
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Na današnjim vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice pobedio je kandidat Srpske liste (SL) Milan Radojević. Tako pokazuju podaci te stranke sa više od polovine obrađenih biračkih mesta, ali i rezultati Centralne izborne komisije.

Kako navode u SL, Radojević je osvojio 97 odsto glasova uz najveću izlaznost do sada od 8.500 izašlih birača, što je izlaznost od 40 odsto.

Iz kosovske Centralne izborne komisije je saopšteno da je Radojević, prema preliminarnim rezultatima, na danas održanim izborima za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice osvojio 89,86 odsto glasova.

Drugi po broju glasova je kandidat pokreta Samoopredeljenje Erden Atic sa 3,68 odsto, dok je kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) Fljorent Azemi osvojio 3,54 odsto glasova, navodi se u saopštenju CIK, koje je prenelo Kosovo onlajn.

Pročitajte još:

Severna Kosovska Mitrovica glasala za gradonačelnika: Zatvorena birčaka mesta, čekamo rezultate (VIDEO) 

Za predsednika opštine Severna Mitrovica nadmetala su se četvorica kandidata.

Pored kandidata Srpske liste, Dušan Milojević je nastupao kao nezavisni kandidat, a za gradonačelnika su se nadmetati i Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atic iz Pokreta Samoopredeljenje.

Birališta su zatvorena u 19.00 časova.

PETAR PETKOVIĆ: POLITIKA REPUBLIKE SRBIJE ODNELA POBEDU

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je večeras Milanu Radojeviću na izboru za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice i Srpskoj listi na još jednoj ubedljivoj pobedi srpske sloge i jedinstva

-Srećan zbog toga što je ovime i politika Republike Srbije na Kosovu i Metohiji odnela pobedu i od građana još jednom dobila ubedljivu podršku.

Srpski narod u severnoj Kosovskoj Mitrovici ovime je potvrdio svoju nepokolebljivu volju da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji, u čemu će na svaki način biti podržan od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije””, poručio je Petković u saopštenju.

Glasajući za kandidata Srpske liste, kako je dodao, naši sunarodnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdili su i podršku ideji srpske političke sabornosti na Kosovu i Metohiji, prepoznajući u Srpskoj listi krovnu državotvornu političku snagu u pokrajni.

-Predsednik, Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, u skladu sa strateškim značajem tog grada za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajni, nastaviti da na svaki način rade na tome da severna Kosovska Mitrovica ostane grad mira, mladosti i budućnosti. Severna Kosovska Mitrovica je jedina urbana sredina na Kosovu i Metohiji u kojoj Srbi danas čine većinu, i kao takva je ključan politički centar i centar našeg obrazovnog i zdravstvenog sistema, i to će i nadalje biti-  naglasio je Petković.

U PODUJEVU POBEDA SAMOOPREDELJENJA

Gradonačelnik se biran danas i u Podujevu, a Centralna izborna komisija je objavila preliminarne rezultate. Za pobednika je proglasila Špejtima Bulićija iz pokreta Samoopredeljenje.

Valdete Daka, predsedavajuća CIK rekla je na konferenciji za novinare da je Bulići iz Samoopredeljenja dobio 51,64 odsto glasova, a Nedžmi Rudari iz DSK 35,97 odsto glasova.

Predsedavajući ogranka DSK u ovoj opštini Agim Veljiu je priznao poraz, prenelo je Kosovo onlajn.

-Izgubili smo izbore. Ova je odluka suverena i mi ćemo je poštovati –  rekao je Veljiu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike