Dačić sa Bocan-Harčenkom o aktuelnoj situaciji i ekonomskim posledicama pandemije korona virusa

27.01.2021

12:42 >> 13:13

0

Dačić je još jednom zahvalio na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji tokom pandemije

Dačić sa Bocan-Harčenkom o aktuelnoj situaciji i ekonomskim posledicama pandemije korona virusa
Copyright parlament.gov.rs

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji, zdravstvenim i ekonomskim posledicama koje je pandemija korona virusa uzrokovala u čitavom svetu, ali i izazovima u političkoj sferi i međunarodnim odnosima sa kojima se suočavamo.

Dačić je još jednom zahvalio na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji tokom pandemije, posebno ističući važnost isporuke vakcine Sputnjik V, koju je i lično primio. Izrazio je nadu da će uskoro biti realizovane nove isporuke.

Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je pozive predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću upućene od strane Vjačeslava Volodina, predsednika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i Valentine Matvijenko, predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije da uskoro poseti Rusku Federaciju. Imajući u vidu ubrzani proces vakcinacije koji je u toku kako u Ruskoj Federaciji, tako i u Srbiji, sagovornici su se složili da bi poseta mogla biti realizovana u skorijem periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike