Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti: Čelično prijateljstvo se produbljuje

11.02.2021

12:08

0

Kinesko-srpski odnosi održavaju jak trend razvoja, napisao je kineski predsednik

Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti: Čelično prijateljstvo se produbljuje
Si Đinping - Copyright Profimedia

Predsednik Kine Si Ðinping uputio je čestitku predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije i poručio da pridaje veliki značaj razvoju odnosa dve zemlje kao i da je spreman da Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije podine na još viši nivo.

U čestitki se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje.

Kinesko-srpski odnosi održavaju jak trend razvoja. Međusobno političko poverenje dveju zemalja je čvrsto, saradnja u različitim oblastima postiže bogate rezultate, a čelično prijateljstvo se neprekidno produbljuje.

Pročitajte još

Dve strane se zajedno suočavaju sa izazovima epidemije virusa KOVID-19, čime daju primer saradnje u borbi protiv epidemije u svetu. Nedavno ste, po mom pozivu, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i dali veliki doprinos uspešnom održavanju samita, što ja visoko cenim.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama, u okviru zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda.

Želim Vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Ðinpinga, prenela je pres sluzb predsednika Srbije.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike