Petković: Izbori u nedelju na Kosovu prilika da Srbi pokažu slogu i jedinstvo

11.02.2021

14:05

0

Važno je da u nedelju Srbi stanu ujedinjeni uz Srpsku listu, poručuje direktor Kancelarije za KiM

Petković: Izbori u nedelju na Kosovu prilika da Srbi pokažu slogu i jedinstvo
Copyright Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su vanredni parlamentarni izbori koji se u nedelju održavaju na Kosovu prilika da Srbi pokažu slogu i jedinstvo i ističe desu, samo kada su nastupali pod jednim barjakom, uspevali da ostvare najvažnije pobede.

Zbog toga, kako je rekao, je važno da u nedelju Srbi stanu ujedinjeni uz Srpsku listu koja je do sada na izborima osvajala svih 10 mesta u parlamentu u Prištini, što joj je donosilo mesto ministra u privremenim institucijama.

pročitajte još

-Mnogima danas u Prištini i u drugim centrima moći ne odgovara sloga Srba. Ali budite uvereni, to im neće uspeti. Samo Srpska lista koja ima podršku Beograda i predsednika (Aleksandra) Vučića i samo ona garantuje, opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je Petković za “Informer”.

Govoreći o tome zašto je važno da Srbi imaju svoje predstavnike u institucijama u Prištini, Petković kaže da se Srbija svakoga dana suočava sa snažnim pritiscima i da oni neće postajati lakši.

-Samo kroz institucije u Prištini, a uz podršku i koordinaciju sa našim predsednikom i vladom možemo da se izborimo za dobrobit našeg naroda i da imamo moć i mogućnost da utičemo na to da se srpski glas čuje. Zato nam je važno i da Srpska lista osvoji svih 10 poslaničkih mesta, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše to što Rada Trajković najavljuje koaliciju sa Aljbinom Kurtijem, Petković kaže da su i ona i njeni saradnici lažni srpski predstavnici, svesni da ih srpski narod na Kosovu i Metohiji ne želi i da ih je davno prezreo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike