Petković: Izbori u nedelju na Kosovu prilika da Srbi pokažu slogu i jedinstvo

11.02.2021 | 14:05

Autor: Isidora Kranjčević

Važno je da u nedelju Srbi stanu ujedinjeni uz Srpsku listu, poručuje direktor Kancelarije za KiM

Copyright Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su vanredni parlamentarni izbori koji se u nedelju održavaju na Kosovu prilika da Srbi pokažu slogu i jedinstvo i ističe desu, samo kada su nastupali pod jednim barjakom, uspevali da ostvare najvažnije pobede.

Zbog toga, kako je rekao, je važno da u nedelju Srbi stanu ujedinjeni uz Srpsku listu koja je do sada na izborima osvajala svih 10 mesta u parlamentu u Prištini, što joj je donosilo mesto ministra u privremenim institucijama.

pročitajte još

-Mnogima danas u Prištini i u drugim centrima moći ne odgovara sloga Srba. Ali budite uvereni, to im neće uspeti. Samo Srpska lista koja ima podršku Beograda i predsednika (Aleksandra) Vučića i samo ona garantuje, opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je Petković za “Informer”.

Govoreći o tome zašto je važno da Srbi imaju svoje predstavnike u institucijama u Prištini, Petković kaže da se Srbija svakoga dana suočava sa snažnim pritiscima i da oni neće postajati lakši.

-Samo kroz institucije u Prištini, a uz podršku i koordinaciju sa našim predsednikom i vladom možemo da se izborimo za dobrobit našeg naroda i da imamo moć i mogućnost da utičemo na to da se srpski glas čuje. Zato nam je važno i da Srpska lista osvoji svih 10 poslaničkih mesta, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše to što Rada Trajković najavljuje koaliciju sa Aljbinom Kurtijem, Petković kaže da su i ona i njeni saradnici lažni srpski predstavnici, svesni da ih srpski narod na Kosovu i Metohiji ne želi i da ih je davno prezreo.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam