Živela, Srbijo: Iz regiona stižu čestitke predsedniku Vučiću i srpskom narodu povodom Dana državnosti

15.02.2021

13:15 >> 14:43

0

Srpskom narodu povodom velikog državnog praznika upućene iskrene čestitke

Živela, Srbijo: Iz regiona stižu čestitke predsedniku Vučiću i srpskom narodu povodom Dana državnosti
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Premijer Zdravko Krivokapić čestitao je Dan Državnosti Srbije premijerki Srbije Ani Brnabić u nadi da će, kako je naveo, dve države uspešno prebroditi sve izazove u teškim trenucima pandemijske krize.

-Uveren sam da će odnosi naše dve tradicionalno bliske i prijateljske zemlje biti dodatno osnažene kroz zajedničko angažovanje na intenziviranju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja, naveo je Krivokapić, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

-Nadam se da ćemo uspešno prebroditi sve izazove koji stoje pred nama u teškim trenucima kroz koje svi prolazimo zbog zdravstvene krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, navodi se u čestitki Krivokapića srpskoj premijerki.

Željka Cvijanović čestitala Dan državnosti Srbije

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.

pročitajte još

-U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog praznika Sretenja – Dana državnosti Srbije. Rukovodstvo RS i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji s Vama na čelu, vide uzdanicu i najjači oslonac i svaki njen praznik doživljavaju i osećaju kao svoj, istakla je predsednica RS.

Kako se prenosi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, ona je takođe izrazila zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrednu pomoć koja je upućena njenim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona.

-U uverenju da će Srbija, kao faktor regionalne stabilnosti, nastaviti putem uspeha na svim poljima, a naše institucionalne i bratske veze biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih naših građana, srdačno Vas pozdravljam, zaključila je predsednica RS.

Čestitka Milačića: Živela Srbijo, da gradimo bratske odnose

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je češtitku povodom Dana državnosti Srbije, poželevši predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na dobrobit dve države grade “najbolje, bratske odnose” kako ih je, kako je naveo, istorija i zadužila.

-Predsedniče Srbije, u ime Prave Crne Gore i u svoje lično ime, čestitam Vam Dan državnosti Srbije, dan ustanka i ustavnosti, u najvećoj želji da na dobrobit naših država gradimo, svi skupa, najbolje, bratske odnose, kako nas je istorija i zadužila.

Živjela, Srbijo!, naveo je Milačić.

Milačić je zahvalio “bratskom narodu, u bratskoj Srbiji” što je na današnji dan 1804. godine “zaiskrio lučom slobode, Karađorđevom lučom, koja je obasjala i Svetog Petra Cetinjskog, a njime i sve nas u Crnoj Gori”, saopštila je Prava Crna Gora.

-Nazdravlje ti Sretenje Gospodnje, prvi susret Boga i čoveka pod svodovima jerusalimskog Hrama, nazdravlje ti velika tajna sjedinjenja Boga i čoveka, poručio je Milačić.

pročitajte još

Mandić: Uspesi Srbije raduju celi srpski narod

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta i predsednik NSD Andrija Mandić čestitao je danas predsedniku Aleksandru Vučiću i svim građanima Dan državnosti Srbije.

On je na svom Tviter nalogu poručio da celi srpski narod raduju uspesi Srbije koja beleži rekorde u ekonomskom napretku i vakcinaciji protiv kovid-19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike