"Za vreme cara Dušana na Kosmetu nije bilo Albanaca, oni dolaze tek sa Turcima": Kaplan Burović o okupaciji južne srpske pokrajine

15.02.2021

19:47 >> 19:23

0

Autor: M. I.

Albanci dolaze kao okupatori i ponašaju se kao okupatori, rekao je Burović

"Za vreme cara Dušana na Kosmetu nije bilo Albanaca, oni dolaze tek sa Turcima": Kaplan Burović o okupaciji južne srpske pokrajine
Copyright Youtube printscreen

Za vreme cara Dušana na Kosovu i Metohiji nije bilo ni jedan odsto Albanaca, sve su bili Srbi, rekao je profesor dr Kaplan Burović od Rasimbegovića iz Ulcinja.

Printscreen/Youtube,
in4snet

– To govore dokumenti, a sada kažu da ih je 99 odsto. Otkuda? Pali sa neba, ne. Sve do okupacije Srbije, Kosova i Metohije, Makedonije i Crne Gore od Turaka, Albanci su bili u Albaniji, a sasvim mali broj u ostalim oblastima. Za vreme okupacije, zajedno sa Turcima i pod turskom zastavom Albanci dolaze na Kosovo i Metohiju. Dolaze kao okupatori i ponašaju se kao okupatori – rekao je Burović, prenosi IN4S.

pročitajte još:

Kaplan Burović je srpski albanolog, književnik, publicista i istraživač. Objavio je više od 100 radova. Zbog slobode mišljenja i govora u SFR Jugolaviji je proveo dve, a u Albaniji 43 godine u zatvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike